OBRADOVIĆ: Srbija je danas u sigurnim rukama

Novosti online

21. 03. 2023. u 16:26

JELENA Obradović, članica Predsedništva Srpske napredne stranke, odgovorila je danas saopštenjem na tvrdnje šefa poslaničke grupe Narodne stranke u Skupštini Srbije Miroslav Aleksić, koji je govorio o ekonomskoj politici Vlade.

ОБРАДОВИЋ: Србија је данас у сигурним рукама

Foto: SNS

- Kada Jeremićevac i sudski overena secikesa trsteničkog budžeta Miroslav Aleksić, govori o stanju u državnoj kasi, jasno je svima, da iza plašta laže brige za građane stoji jedina namera kojoj svi oni iz tzv. žutog preduzeća, ne mogu da odole. A to je da ponovo zariju svoje lepljive kandže u narodne pare i da se ponovo razbacuju, bahate i pune sopstvene džepove. Neverovatno je kako je trstenički dvojkaš iz matematike Aleksić, koji je jedva i osnovnu školu završio, spreman da bez grama stida laže i obmanjuje gradjane, da po toj njegovoj računici u Srbiji neće biti novca za plate i penzije.To Aleksić besramno govori danas, kada i MMF kaže da Srbija čvrsto drži svoje kormilo u ekonomiji, uprkos svim svetskim olujama koje potresaju i najjače bankarske sektore, a kamoli države - ističe Jelena Obradović.

Ona u saopštenju ističe da je upravo zahvaljujući Vučiću, koji je sproveo teške reforme, Srbija danas odlično stoji - bolje od mnogih u okruženju.

- Istina je da je državu spasio od istih ovih lažova koji su kreditno zaduživali Srbiju po basnosnovnim kamatama da bi uopšte isplatili plate i penzije.  Pustošili su PIO fondove, žuti banditi, a na fabrike nam redom stavljali lance i katance. Ljudi znaju šta je istina danas i da dužničko ropstvo o kome govori Aleksić je slika i prilika njihovog rukovođenja Srbijom. Gradjani na svoji koži mogu da osete i vide razliku da su plate i penzije danas tri puta veće nego u njihovo vreme - piše u saopštenju Jelene Obradović.

Članica Predsedništva SNS kaže da je javni dug Srbije danas ispod nivoa Mastrihta, dok je "njihov dosezao 78% bdp-a."

- Zato građani u Srbiji kada čuju bilo kakvu laž koju izgovaraju ovi bestidni Jeremićevi poltroni, ne treba da brinu. Jer Srbija je danas u sigurnim rukama Aleksandra Vučića. Predsednika koji odgovorno vodi državu. Koji na svakom koraku gradi puteve, bolnice, škole, muzeje, povećava plate i penzije iz realnih izvora.  Sada kada u državnoj vlasti nema ovakvih secikesa poput ovog iz Trstenika ili njegovog lidera belosvetskog korupcionaša, onda u državi ima novca da penzije i plate rastu iz godine u godinu. Samo do kraja ove godine biće još jedno značajno dvocifreno povećanje penzija, pored poslednjeg od 1. januara ove godine, kada su plate u javnom sektoru u Srbiji uvećane za 12,5 procenata, a penzije za ukupno preko 20,4 procenata - ističe ona, i zaključuje:

- Cilj je jasan, onaj koji je upravo Vučić građanima zacrtao, a to je da će prosečna plata u Srbiji do kraja 2025. biti 1000e, a prosečna penzija 450e. Od toga se ne odstupa ni za milimetar. Zato nikakvi ostaci žutog lopovskog režima poput Aleksića, neće svojim svakodnevnim lagarijama poremetiti ono što je predsednik Vučić obećao, a to je bolja, stabilnija u sigurnija budućnost za sve njene građane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (164)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)