DOĐITE U BATAJNICU DA VIDITE ČIME VOJSKA RASPOLAŽE: Vučić pozvao građane na prikaz naoružanja i opreme

Novosti online

20. 04. 2023. u 22:01

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić je govorio i o izgradnji bolnica, vojnoj industriji i predstojećem prikazu naoružanja i opreme Vojske Srbije "Granit 23".

ДОЂИТЕ У БАТАЈНИЦУ  ДА ВИДИТЕ ЧИМЕ ВОЈСКА РАСПОЛАЖЕ:  Вучић позвао грађане на приказ наоружања и опреме

Foto: Ministarstvo odbrane

Kako kaže o izgradnji bolnica ga pitaju politički protivnici koji nijednu bolnicu nisu izgradili.

- Mi proizvodimo municiju, mi je prodajemo kada nas pita, na primer Španija. Nego šta ćemo nego da prodamo. Da li će to da završi u Ukrajini, možda. Da li mi to znamo da je moguće da završi, znamo, ali šta nam je izbor. Da li da prekinemo dugoročne ugovore, sa Amerikom, koja kupuje trećinu, četvrtinu municije - o čemu pričate ljudi, šta uopšte hoćete, da zatvorimo fabrike? Da nam niko ne bi rekao da naše oružje odlazi tamo - Naredne tri godine kompletno oružje i oruđe kupiće Vojska Srbije - navodi predsednik.

Pozvao je građane da dođu u Batajnicu u subotu, jer će to biti najveći i najlepši prikaz naoružanja i Vojske Srbije.

- Dođite da vidite ljudi. Biće dronova, Pegaza, vrabaca ubica, dronova iz privatnih kompanija. Mi imamo 260 tenkova i više. Problem nam je ljudstvo, ali se sada prijavljuju, 1700, primićemo na ko. Videćete 1620 specijalaca van dinamičkog prikaza vežbe, koji će da marširaju u stroju, onda "Ognjeve", "Tamnave", 18 "Nora". Leteće nam između 8 i 10 29, orlovi, 12 Lasti, Mi 17, Mi 8, sve je to ovaj narod uradio u prethodnim godinama. Da dođe narod da vidi svoju vojsku, da se ponosi snagom. Mi smo mali u velikim okvirima, ali dovoljno čvrsti da mogu svoju zemlju da sačuvaju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (539)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)