DRECUN O SASTANKU U BRISELU: Bisljimijevo ponašanje nije samo provokacija, već dogovorena politika da se dijalog obesmisli

M.St.

16. 05. 2023. u 13:45

PREDSEDNIK skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun ocenio je da Bisljimijevo ponašanje nije samo njegova provokacija, već pre dogovorena politika i plan kako da se dijalog Beograda i Prištine obesmisli.

ДРЕЦУН О САСТАНКУ У БРИСЕЛУ: Бисљимијево понашање није само провокација, већ договорена политика да се дијалог обесмисли

Foto: Tanjug

- To je ismejavanje druge strane i čitavog procesa i liči na plan za koji Priština ima podršku nekih zemalja Kvinte. Kurti minira dijalog i uvodi ga u stanje kliničke smrti, gde svakog trenutka možete da izađete iz tog stanja, ali i da se dugoročno zadržite u njemu. Ovde imamo s jedne strane, pokušaj da se izbegne formiranje ZSO u skladu sa sporazumima iz 2013. i 2015. godine i da se u političku igru uvede sasvim nova priča, a to je da Priština definiše kako će izgledati ZSO i da nas nateraju da ponovo uđemo u pregovore o samoj suštini o tome kako će ZSO izgledati, koje će joj biti nadležnosti biti.

Drecun je naveo da se nezvanično, u diplomatskim krugovima govorilo da se priprema predlog evropskih posrednika da u jednom trenutku okupe stručnjake sa naše i prištinske strane i da ih "zatvore u nekoj vili", a da bi Rim bio domaćin skupa, kako bi tamo pregovarali:

- Pregovarali bi sve dok se ne dogovore, a onda bi se organizovala donatorska konferencija, recimo u julu, gde bi se prikupila neka sredstva čija bi se primena odložila do trenutka kada se postigne sporazum u skladu sa EU predlogom. Priština ide ovim putem da obesmisli dijalog i pokaže kako je nemoguće postići dogovor oko ZSO, a onda se EU pojavljuje sa spasonosnim predlogom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo