TODIĆ: Očekujemo da međunarodna zajednica urazumi Kurtija

Novosti online

01. 06. 2023. u 11:36

BIVŠI gradonačelnik Leposavića Zoran Todić rekao je da je zgrada Opštine okupirana, i da očekuju da međunarodna zajednica izvrši pritisak i urazumi kosovskog premijera Aljbina Kurtija.

ТОДИЋ: Очекујемо да међународна заједница уразуми Куртија

Foto: Printskrin

Todić je naveo da se zahtevi Srba ovoga puta podudaraju sa izjavama ambasodora SAD na Kosovu Džefrija Hovenijera, i zahtevima članica zemalja Kvinte.

- Na silu ne može ništa, oni mogu da nastave da primenjuju silu, ali ne mogu da nam uzmu dušu. Hetemi ne može da zastupa interese srpskog naroda. Najbolje što može da uradi za ovaj narod je da napusti zgradu i vrati se u mesto gde je i preuzeo mandat - poručio je Todić, za Kosovo onlajn.

On je ponovio da će Srbi iz te opštine biti istrajni u svojim zahtevima, kako bi se vratili na svoja radna mesta.

- Jedinu komunikaciju imamo sa pripadnicima Kfora, oni razgovaraju sa Hetemijem i njegovim saradnicima koji su od ponedeljka u zgradi Opštine, isto toliko i stanovnici Leposavića na miran način protestuju, izražavaju svoje nezadovoljstvo i čekaju da se ispune njihovi zahtevi - rekao je Todić.

Dodao je da Srbi traže da novoizabrani gradonačelnik Leposavića Ljuljzim Hetemi svoju dužnost obavlja iz sela Šaljska Bistrica, gde je i položio zakletvu.

Todić je poručio da je život u Leposaviću stao.

- U ovim uslovima naša deca ne mogu da pohađaju nastavu, ne idu u školu. Situacija je teška. Srpski narod u protekle 24 godine proživljava i suočava se sa različitim poteškoćama koje dolaze iz Prištine, ali u poslednje dve godine pritisak je svakodnevni - naveo je Todić.

BONUS VIDEO: SRBI ISPRED OPŠTINE LEPOSAVIĆ: Vijore se trobojke - slušaju se patriotske pesme

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri