KRENUO NA POSAO, ODVEDEN U PRITVOR: Vukašin nikome ništa nije nažao učinio, ali ga je Kurti utamničio

D. Zečević

19. 06. 2023. u 18:52

MOG sina su uhapsili samo zato što je tokom protesta prelazio ulicu, i samo to se vidi na snimku. A pre toga je sedeo u kafiću i pošao je da se susretne sa devojkom. Uhapsili su ga jutros kad je krenuo na posao. Prišli su mu kosovski policajci u civilu. Ne znamo zašto su ga odveli, nikome ništa nažao nije učinio...

КРЕНУО НА ПОСАО, ОДВЕДЕН У ПРИТВОР: Вукашин никоме ништа није нажао учинио, али га је Курти утамничио

Foto: Privatna arhiva

Ovo je za "Novosti" rekao Radomir Vukašinović, otac Uroša Vukašinovića (28), koji je od danas na prištinskoj listi uhapšenih Srba. Njemu je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, a iz policije tzv. Kosova saopštili su da je "hapšenje i dovođenje u policijsku stanicu izvršeno kao rezultat intenzivnih istraga i obezbeđivanja dokaza da je umešan u napad na novinare 16. juna".

Njegov branilac, advokat Nebojša Vlajić, rekao nam je da se Uroš nalazi u policijskom pritvoru u južnom delu Mitrovice, a da će danas biti saslušan.

"Telekom Srbije", u čijoj ćerki firmi MTS d.o.o na Kosovu i Metohiji je zaposlen Vukašinović, saopštio je da je on otet, oko 07.30 časova. Najavili su da će tim povodom preduzeti sve pravne aktivnosti kako bi zaštitili svog zaposlenog:

- Uroš je kao i svakog radnog dana krenuo na posao iz svoje kuće u blizini Leposavića, ali na posao nije stigao, jer su ga presreli i oteli autom "folksvagen" bele boje. Zasad ne znamo gde je odveden i ko ga je oteo, ali izražavamo bojazan da je u pitanju još jedan atak na Srbe na KiM od strane tzv. kosovske policije.

Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju saopštili su da je hapšenje još jednog Srbina na prostoru KiM nastavak torture, i upozorili da Kurti koristi sva sredstva da isprovocira sukob sa mirnim srpskim narodom:

- Uroša su uhapsili pripadnici Kurtijeve kosovske policije u civilu, od kojih je jedan vozio čak vozilo sa KM tablicama. Nije reč ni o kakvom kriminalcu, već momku od 28 godina koji je mirno išao na posao, znajući da ništa nije kriv. Kurti bez ikakvih dokaza, uprkos činjenicama koje ga demantuju, svakodnevno hapsi Srbe, dok međunarodna zajednica okreće glavu na drugu stranu i pravi se da ne vidi Kurtijevo kršenje svih osnovnih prava Srba, svakodnevno maltretiranje, fizičko, pravno i institucionalno nasilje nad našim narodom.

Srpska lista: Stavite nas u žicu

ČEMU služe stotine pripadnika Kfora na severu KiM i njihove izjave i reklame u kojima govore da su tu da zaštite mir i sigurnost svim građanima? Da li je mir ono što žive Srbi danas, porodice otetih, upucanih ili prebijenih Srba. Zašto, gospodo, ne stavite žicu oko svih naših opština na severu pa prosto Severnu Mitrovicu, Zvečan, Leposavić i Zubin Potok pretvorite u logor, jer se mesecima osećamo kao da smo u zatvoru - poručili su iz Srpske liste.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (64)

PREVAZIŠLI SU SVE(T): Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima - rešila da kazni samu sebe