BRNABIĆEVA SE SASTALA SA FON DER LAJENOVOM: Premijerka sa predsednicom Evropske komisije o mehanizmima za deeskalaciju nasilja na KiM

Tanjug

04. 07. 2023. u 15:43

PREMIJERKA Srbije Ana Brnabić sastala se danas u Briselu sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen sa kojom je, kako je navela, razgovarala o aktuelnim temama, uključujući mehanizme za deeskalaciju nasilja na KiM.

БРНАБИЋЕВА СЕ САСТАЛА СА ФОН ДЕР ЛАЈЕНОВОМ: Премијерка са председницом Европске комисије о механизмима за деескалацију насиља на КиМ

Foto Tanjug

Brnabićeva je na Tviteru navela da je sa Fon der Lajenovom razgovala i o planu razvoja za Zapadni Balkan i značaju produbljene integracije Srbije u Evropsku uniju.

- Sastanak sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen i razgovor o aktuelnim temama - sagledavanje mehanizama za deeskalaciju nasilja na KiM, plan razvoja za Zapadni Balkan kao i značaj produbljene integracije Republike Srbije u Evropsku uniju - navela je Brnabićeva.

Premijerka je ranije danas u Briselu razgovarala sa komesarom Evropske unije za ekonomiju Paolom Đentilonijem, komesarom EU za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem i predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom.

Ona bi u Briselu trebalo da učestvuje i na panel diskusiji, koju organizuje medijska platforma "Euractiv Srbija", na temu "DA, ALI…: Vizija budućnosti Srbije u Evropskoj uniji".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (106)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana