TERZIĆ ODGOVORIO IVANU KOSTIĆU: Za razliku od dverjana koji menjaju politiku kako vetar duva, Vučić ispravlja njihove pogubne greške

Novosti Onlajn

07. 08. 2023. u 14:07

ČLAN Predsedništva SNS-a Miloš Terzić reagovao je na pisanu izjavu potpredsednika Srpskog pokreta Dveri Ivana Kostića koji je danas upitao „da li je rukovodstvo Srbije odustalo od posebne sednice Saveta bezbednosti UN u vezi sa Kosovom i Metohijom“.

ТЕРЗИЋ ОДГОВОРИО ИВАНУ КОСТИЋУ: За разлику од дверјана који мењају политику како ветар дува, Вучић исправља њихове погубне грешке

Foto: SNS

Za razliku od dverjana koji svoju politiku menjaju kako vetar duva i koji nikada nisu propustili priliku da prave trule političke kompromise sa onima koji su nam najviše štete naneli po pitanju Kosova i Metohije, i koji su izmestili pregovore iz sistema UN u sistem EU, Aleksandar Vučić se iz sve snage bori da ispravi njihove pogubne političke greške i da na sednici SB UN ukaže na probleme sa kojima se suočava srpski narod na KiM.

Ono što Aleksandar Vučić obeća građanima Srbije to uvek i ispuni i tako će biti i sada i upravo je on zaslužan za to što se držimo Rezolucije 1244 i što ne odustajemo od odbrane naših nacionalnih vrednosti na KiM. Zahvaljujući veštom diplomatskom umeću uspeli smo da utičemo na to da 28 država povuče odluku o priznanju lažne države i da sprečimo prijem tzv. Kosova u međunarodne organizacije koje se nalaze u sistemu UN, uključujući i UNESKO i INTERPOL.

Izbegava Kostić, udarajući na sopstvenu državu, da prizna ono u šta su svi upućeni, a to je da srpski narod na KiM nikada nije imao veću institucionalnu i materijalnu podršku Beograda kao što je to danas. Te podrške naravno nije bilo do 2012. godine jer se novac iz budžeta i iz Kolubare odvajao za političke aktivnosti Dveri, a ne za Srbe na KiM. Otud dolazi i manipulacija Kostića koji misli da Srbi na KiM pate od političke amnezije i da se ne sećaju koliko su štete naneli našem narodu u tom periodu kroz saradnju sa predstavnicima bivšeg lopovskog režima.

U maniru onih koji Srbiji ne žele dobro, Kostić se pridružuje hibridnom ratu protiv Srbije, dok pritom ne pominje one koji maltretiraju i hapse Srbe, grade nelegalne baze na zemlji srpskih domaćina i kriminalizuju one koji se suprotstavljaju velikoalbanskom teroru Aljbina Kurtija.

Srpsko rukovodstvo na čelu sa Aleksandrom Vučićem nikada neće odustati od borbe za očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i diplomatske borbe za prava našeg naroda u međunarodnoj areni i zato preporuka Kostiću da se ne pridružuje hibridnim udarima dela kolektivnog Zapada na Vučića ne bi li se oslabila pozicija Srbije po pitanju KiM.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (42)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)