"NOSIĆETE NEKU DECU NA SAVESTI" Poslanik Fehratović molio opoziciju u parlamentu da mu spasu bolesno dete - oni odbili da ga čuju

Novosti onlajn

05. 09. 2023. u 12:26

POSLANIK u Skupštini Srbije Jahja Fehratović javio se za reč nakon što je opozicija počela da pravi haos u Skupštini, i bukvalno ih molio da omoguće rad parlamenta jer je njegovo dete bolesno i potrebna mu je pomoć.

НОСИЋЕТЕ НЕКУ ДЕЦУ НА САВЕСТИ Посланик Фехратовић молио опозицију у парламенту да му спасу болесно дете - они одбили да га чују

Foto: Printscreen/RTS

Jahja Fehratović pokušao je da se obrati u Skuštini Srbije, koji je i sam roditelj teško bolesnog deteta.

- Ovo je zaista situacija u kojoj nije moguće normalno govoriti. Zamolio bih poslanike da se smire, da nama koji želimo da govorimo, koji smo odgovorni predstavnici naroda, daju mogućnost da se obratimo.

- Ovo nije nimalo dobro. Ja ću biti otvoren. Kao roditelj deteta koje je obolelo od teške bolesti, jako mi je stalo da se usvoje predlozi zakona. Sam prolazim, i znam kroz šta prolaze roditelji dece koja su obolela od leukemije i raka, i teških bolesti. Nama znači pomoć države. Ovo je krajnje neodgovorno, može dovesti do toga da neka od te dece, a ima ih mnogo, ne bude moglo da se leči.

- Vi ih možete nositi na savesti. Toj deci je potrebna svaka vrsta pomoći kako bi se izborili sa bolešću. Ovo je apel da se urazume, zbog te dece kojima je potrebna pomoć države.

- Možda se nisu susretali, možda nisu gledali kako umire njihovo dete, možda nisu bili u situaciji da im se kaže "vaše dete neće živeti dugo ako se ne obezbedi dovoljno trombocita".

- Većina građana Srbije nije za to da nam umiru deca - govorio je.

Sve vreme poslanici dela opozicije su duvali u pištaljke, vikali i lupali, i nisu želeli da slušaju vapaj roditelja kojem dete umire.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (65)

DOSTA SA LAŽIMA! Crvena zvezda objavila kompletan snimak i detalje razgovora koji su prethodili tuči Naneli - Lazarević! (VIDEO)