VUČIĆ PONOŠU I OPOZICIJI: Moj život znači Danilu, Milici i Vukanu, a vama bi trebalo svačiji život nešto da znači

Novosti online

08. 09. 2023. u 14:58

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su predstavnici skupštinske većine pokazali izuzetnu smirenost, dostojanstvo i pošten odnos, iako su se u parlamentu sreli sa nemogućim uslovima zbog opozicije koja je preko noći rešila da promeni svoju politiku.

ВУЧИЋ ПОНОШУ И ОПОЗИЦИЈИ: Мој живот значи Данилу, Милици и Вукану, а вама би требало свачији живот нешто да значи

Foto: Tanjug/Rade Prelić

- Izuzetnu smirenost, dostojanstvo i pošten odnost su pokazali predstavnici skupštinske većine. Jer da vam sve vreme neko na nehigijenski način trubi, pentra se po klupama, u trenutku kada treba da donesete važne i izvanredne odluke u korist građana Srbije. Zbog čega? Zato što su promenili svoju politiku iz prethodnih nekoliko meseci. Promenili su politiku preko noći jer su nam saopštavali da ne žele izbore, a onda ih žele - kaže Vučić i dodaje: - Postavlja se pitanje, a kako je to moguće da iko sluša te ljude i razume šta oni hoće jer su sve vreme govorili da su protiv izbora i da izbori nisu opcija, a onda preko noći rekli da izbori moraju da budu baš onda kada oni traže i kako oni hoće. Onda vidite iste ljude koji to podržavaju? A šta u stvari podržavate? Ili jesi ili nisi muzičar.

Odgovarajući na pitanje "Novosti" o izjavi Zdravka Ponoša da "nikome nije stalo do Vučićevog života“, odnosno kakva je poruka koju ovakav primer dehumanizacije predsednika države šalje lider pokreta Srce, posebno uzevši u obzir da je reč o bivšem predsedničkom kandidatu, šef naše države kaže:

- Ili podržavaš i jedno i drugo ukoliko ćeš to da podvučeš sa psovkom predsedniku Srbije ili da kažeš njegov život nikome ne znači ništa. Zamislite da imate tako ogoljenu i otvorenu pretnju. Ukoliko nije pretnja, utoliko gore, jer govori o njihovim ljudskim kvalitetima. Znate, ja imam troje dece. Dvoje su bez majke ostala. Bar njima troma nešto značim, Danilu, Milici i Vukanu. Bar njima nešto značim, da nikome drugom ništa ne značim. Pa trebalo bi vama, kao ljudima, da svačiji život nešto znači. Nemojte da se pravimo naivni. Vi ste bukvalno pozivali na ubistvo i govorili "ako ne daš prelaznu vladu", a evo ponavljam ne dam, a izbore ćete da dobijete. A da uništavam zemlju zbog takvih koji govore da nečiji život nije važan i da svi ostali ćute, da se prave kao da se to nije desilo - nikada neću. Da sam ja to rekao obesili biste me na Terazijama. I ko mi to govori? Oni koji su uništili našu zemlju, razorili našu armiju, ali dobro, njihov izbor. Neću sebe da žalim. Iza mene nešto ostaje, a iza njih ne ostaje ništa sem uništenih i istopljenih tenkova, strela, igli, razorene armije koja nije imala ni čizme ni cipele, a kamoli oružje i oruđe. U tome se razlikujemo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (79)

REŠILA DA PROGOVORI! Zbog nje je himna Rusije intonirana u Beogradu, pa odjednom prekinuta - evo šta šampionka Evrope sad kaže o tome (VIDEO)