POSETA NJUJORKU: Darija Kisić na skupu o smanjenju nejednakosti, na marginama GS Ujedinjenih nacija

Tanjug

21. 09. 2023. u 12:54

MINISTARKA za brigu o porodici i demografiju Srbije Darija Kisić učestvovala je na događaju pod nazivom Svi zajedno za smanjenje nejednakosti, koji je u organizaciji Ministarstva porodice i socijalne zaštite Turske i pod pokroviteljstvom supruge predsednika Turske Emine Erdogan, organizovan na marginama 78. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku.

ПОСЕТА ЊУЈОРКУ: Дарија Кисић на скупу о смањењу неједнакости, на маргинама ГС Уједињених нација

Darija Kisić, Foto P. Milošević

Ministarka Kisić je tom prilikom istakla da je briga o svakom građaninu temelj rada Vlade Republike Srbije i da Srbija ima sveobuhvatan i efikasan sistem podrške građanima.

- Težimo da gradimo pravednije društvo, društvo bez nejednakosti, gde niko ne sme biti izostavljen - istakla je Kisićeva dodavši da podrška svakom građaninu, a posebno porodicama, kao najjačoj osnovi društva, treba da bude na prvom mestu.

Prema njenim rečima, moto pod kojim se održava ovaj skup govori o važnosti svih država da uz maksimalan napor budu što bolje mesto za život građana.

- U svetu u kome države teže za velikim ciljevima – ekonomskom rastu, prosperitetu, boljim uslovima života, digitalizaciji i tehnološkom napretku, ne smemo zaboraviti da ipak postoje barijere i da benefiti napretka nisu dostupni svim građanima - navela je ministarka Kisić, prenose mediji.

Ona je dodala da je neophodno, zajedno i solidarno, osigurati svim pojedincima jednake mogućnosti, bez obzira na starost, pol, etničku pripadnost ili invaliditet, saopštilo je Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju.

BONUS VIDEO: 

DAN ZASTAVE: Prelepe slike nad prestonicom Srbije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo