EULEKS NEMO POSMATRAO UPAD ROSU U BOLNICU: Kancelarija za KiM otkrila šta se jutros desilo na severu pokrajine

Novosti online

29. 09. 2023. u 09:13

U KBC u severnom delu Kosovske Mitrovice jutros je došlo do nasilnog upada od strane ROSU, povodom čega se oglasila i Kancelarija za Kosovo i Metohiju:

ЕУЛЕКС НЕМО ПОСМАТРАО УПАД РОСУ У БОЛНИЦУ: Канцеларија за КиМ открила шта се јутрос десило на северу покрајине

Foto: Novosti

 

Foto: Novosti

"Jutros je na severu Kosova i Metohije nastavljena brutalna i prekomerna demonstracija sile od strane Kurtija i njegovih specijalaca koji su do zuba naoružani nasilno upali u Kliničko-bolnički centar Kosovska Mitrovica, ali i u još nekoliko privatnih objekata na severu.

Oni su u naletu terora polomili vrata na ulazu u KBC, pretresali pojedine prostorije i do zuba naoružani marširali kroz ovu centralnu srpsku zdravstvenu ustanovu na KiM, iako im je rukovodstvo prenelo da nema potrebe za demonstracijom sile i da mogu da pogledaju šta ih zanima.

U ovoj akciji učestvovalo je oko 15 oklopnih vozila ROSU, a celu akciju sa strane su bez reakcije posmatrali pripadnici Euleksa.

Ova akcija izazvala je dodatni šok i strah kako pacijenata, tako i zaposlenih, a Kurtijevi policajci izabrali su za svoju demonstraciju sile i patroliranje oklopnih vozila namerno vreme kada zaposleni odlaze na posao, a deca idu u škole i vrtiće kako bi dodatno uneli nemir u srpsku zajednicu. 

U posebno teškom stanju šoka nalazi se 100 najtežih bolesnika sa internog odeljenja KBC koji su svedočili ovoj brutalnoj i nenajavljenoj akciji, kao i deca srednje medicinske škole koja u ovo vreme dolaze na praksu u bolnicu. 

Jasno je da Kurti sa svojom policijom koristi događaje od nedelje iz Banjske kao izgovor za nastavak terora na severu KiM, a ova akcija izvedena je s jasnim ciljem da na severu Kosova i Metohije nema mira, niti da srpska zajednica može da živi normalno, leči se bez straha od upada naoružanih falangi, vodi decu u vrtiće i škole."

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (13)

DOSTA SA LAŽIMA! Crvena zvezda objavila kompletan snimak i detalje razgovora koji su prethodili tuči Naneli - Lazarević! (VIDEO)