"NETAČNO DA SMO NAORUŽAVALI SRBE NA KiM" Vučević: Odakle Albancima srpsko oružje - Jesmo li i njih učili da pucaju po našem narodu? (FOTO)

Novosti online

02. 10. 2023. u 13:05

MINISTAR odbrane Miloš Vučević oštro je demantovao brojne optužbe na račun države Srbije da je obučavala i naoružavala Srbe na KiM, na osnovu navodno zaplenjenog naoružanja koje su prikazali u Prištini.

НЕТАЧНО ДА СМО НАОРУЖАВАЛИ СРБЕ НА КиМ Вучевић: Одакле Албанцима српско оружје - Јесмо ли и њих учили да пуцају по нашем народу? (ФОТО)

Foto: MOD

- Šta ćemo po pitanju toga da tzv. kosovska policija koristi to isto srpsko naoružanje, poput M-70 pušaka. Je l' ih je onda po toj analogiji Srbija naoružavala i učila ih da pucaju po Srbima. Mi im sigurno nismo prodavali. Logično je da Srbi imaju srpsko naoružanje, a odakle njima? - zapitao je Vučević.

- Glupost je da Vojska Srbije učestvuje u terorističkim akcijama, terorizam je ono što se radi protiv Srba na KiM i njihovo svakodnevno maltretiranje, nedozvoljavanje Euleksu da učestvuje u istražnim radnjama - dodao je ministar odbrane.

I načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović dotakao se optužbi o obučavanju terorista i rekao je da VS ne trpi nikakve laži, među kojima je i ona da su planirali upad na KiM.

- Deluje van operativne logike da 30 ljudi i angažovanih 4.500 pripadnika ima tu snagu. Ja 37 godina nosim uniformu, ako mene pitate, i 14.000 pripadnika je malo za tako složen zadatak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (64)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!