NEMAČKA ŠALJE DODATNE VOJNIKE NA KOSMET: Stiglo zvanično - otkriven datum

Tanjug

06. 10. 2023. u 13:39

NEMAČKA će u aprilu sledeće godine poslati dodatnih 150 vojnika na Kosovo i Metohiju u okviru misije Kfora, saopšteno je danas iz Ministarstva odbrane te zemlje.

НЕМАЧКА ШАЉЕ ДОДАТНЕ ВОЈНИКЕ НА КОСМЕТ: Стигло званично - откривен датум

FOTO: Novosti

Dodaje se da odluka nema nikakve veze sa trenutnim tenzijama na severu KiM, te da se dodatne trupe šalju kao zamena za austrijske snage koje su se povukle, prenosi Rojters.

- Odluka o promeni odnosa snaga u Kforu se uvek donosi multinacionalnim procesom donošenja odluka - naveo je portparol nemačkog ministarstva odbrane.

Kako se navodi, 150 nemačkih vojnika neće povećati ukupan broj pripadnika misije Kfora. Na Kosovu i Metohiji je trenutno stacionirano oko 3.400 vojnika u okviru misije Kfora, od kojih je 71 nemački vojnik.

Nemački "Špigl" prvi je izvestio o raspoređivanju dodatnih nemačkih trupa. Pozivajući se na neimenovane izvore, list je preneo da se kabinet nemačkog kancelara Olafa Šolca saglasio ove sedmice sa planovima vojske da se pošalju dodatne trupe Bundesvera sledeće godine kao podrška misiji NATO na KiM.

Mandat Bundesvera na KiM, koji je Bundestag u maju produžio, predviđa do 400 vojnika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (4)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!