USPEO JE DA SE ČUJE GLAS BEOGRADA I SRBA SA KIM Brnabićeva: Vučić u Granadi na sebe preuzeo najtežu borbu da sačuva Srbiju

Tanjug

06. 10. 2023. u 10:53

PREDSEDNICA Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na samitu Evropske političke zajednice u Granadi na sebe preuzeo najtežu i najbitniju borbu da sačuva Srbiju, da je zakloni od svih pritisaka i da se bori istinom.

УСПЕО ЈЕ ДА СЕ ЧУЈЕ ГЛАС БЕОГРАДА И СРБА СА КИМ Брнабићева: Вучић у Гранади на себе преузео најтежу борбу да сачува Србију

Foto: Printscreen/TV Pink

- Ja verujem da su zahvaljujući toj borbi svi razumeli količinu dezinformacija koje je Priština slala poslednjih dana. Od svega što mi dobijamo od naših ambasadora koji predstavljaju Srbiju u državama EU, čini mi se da je sada potpuno jasno da je kampanja dezinformacija bila brutalna - rekla je Brnabićeva za TV Pink.

Navela je da je Priština u velikoj diplomatskoj ofanzivi i da apsolutno insistira na uvođenju sankcija Srbiji.

- Imaju ogromnu podršku nekih zemalja iz regiona. Mi smo iz Zagreba čuli jasne pozive da se uvedu sankcije, ali šta da radite, to nije ništa što bi bilo koga od nas iznenadilo, dobro je što smo uspeli nekako da zaustavimo tu lavinu i stabilizujemo situaciju - rekla je Brnabićeva.

Prema njenim rečima, Vučić je uspeo u tome da se glas Beograda i Srba sa KiM čuje i da svima bude jasno da Beograd osuđuje svaki akt nasilja.

- Da je naša politika mir i stabilnost, ali da moramo da vidimo šta su uzroci i to da je od dolaska Kurtija na vlast 11 odsto Srba napustilo teritoriju naše autonomne pokrajine KiM, da imamo humanitarnu krizu, da je tamo dozvoljeno pucati na ljude i na decu - istakla je Brnabićeva.

BONUS VIDEO:

Ispraćaj Stefana Nedeljkovića - povorka sa telom prolazi kroz špalir u Kraljevu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (32)

KAKO DANAS IZGLEDA ZORAN VANEV: Od Južne pruge do Švice (FOTO)