VUČIĆ SE SASTAO SA SI ĐINPINGOM: Uskoro potpisivanje sporazuma

Novosti online

17. 10. 2023. u 11:23

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Narodne Republike Kine Si Đinpingom u Pekingu.

ВУЧИЋ СЕ САСТАО СА СИ ЂИНПИНГОМ: Ускоро потписивање споразума

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Sastanku prisustvuju i članovi srpske delegacije, među kojima su ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, ministar finansija Siniša Mali, ministar odbrane Miloš Vučević, ministarka kulture Maja Gojković, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, ministar trgovine Tomislav Momirović i ambasadorka Srbije u Kini Maja Stefanović.

Posle sastanka biće potpisani i bilateralni dokumenti između dve zemlje.

Najvažniji sporazum je sporazum o slobodnoj trgovini koji potpisuju ministar trgovine Tomislav Momirović i Vang Ventao, ministar trgovine Kine.

Biće potpisani srednjoročni akcioni plan o zajedničkoj izgradnji inicijative "Pojas i put" između Vlade NR Kine i Vlade Srbije, Memorandum o zajedničkom unapređenju industrijske i investicione saradnje Srbije i Kine, kao i Memorandum o razmeni i saradnji u oblasti ekonomske razvojne politike, koji potpisuju ministar finansija Siniša Mali i Dženg Šanđie, predsedavajući Nacionalnoj komisiji za reformu i razvoj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)