MALI: Đilasu treba "kalkulator otetih miliona"

Novosti online

29. 10. 2023. u 11:08

POŠTO vidim da se Dragan Đilas i Dušan Nikezić bave nekim kalkulatorom za penzije, predlažem im da naprave i “Kalkulator otetih miliona”, koji bi doduše, uvek prikazivao isti rezultat - a to je 619 miliona evra koje je Dragan Đilas oteo od građana Srbije. Tim ukradenim milionima evra se on danas hvali i njima se ponosi, kaže ministar finansija Siniša Mali.

МАЛИ: Ђиласу треба калкулатор отетих милиона

Foto: Instagram/mali_sinisa

Saopštenje ministra prenosimo u celosti:

"Čovek koji ne sme da se pojavi pred građanima Srbije, a stoji iza ujedinjene opozicije, sad tobože najavljuje da će građanima biti vraćene penzije. Reći ću mu još jednom - da niste sve opljačkali, i da ste nam ostavili bar neki novac u državnoj kasi, ne bismo bili prinuđeni na teške mere fiskalne konsolidacije. Ipak, i pored prazne kase, uspeli smo da preporodimo ovu zemlju, da je pokrenemo, da vratimo optimizam narodu. 

'Da sam se plašio najvećeg tajkuna, ne bih došao na suđenje' - Mali odgovorio Mariniki

Znaju penzioneri da će već za nekoliko dana, početkom decembra, dobiti veće penzije za 5,5 odsto, a zatim od 1. januara imaće još jedno povećanje od čak 14,8 odsto. Za dve godine naši penzioneri dobiće kumulativno povećanje od 56,1 odsto. Takođe, kao i godinama unazad, dobiće i jednokratnu pomoć krajem godine, tačnije 20.000 dinara 30. novembra.

Uzimajuči u obzir sva navedena povećanja, prosečna penzija će sledeće godine iznositi 390 evra,  dok je 2012. bila svega 204 evra, a idemo ka tome da 2025. godine prosečna penzija bude između 430 i 450 evra. 

Mali: Amandmani poslanika DS bez svrhe, samo da se kupi vreme

Vidi Dragan Đilas ove rezultate i punu kasu. Zato želi da se vrati na vlast kako bi nastavio da krade i uzima od građana Srbije. 

Mi ćemo nastaviti da se borimo i za veće plate, penzije, minimalnu cenu rada, kilometre auto-puta, za bolje zdravstvo, obrazovanje, za bolji život naše dece. Srbija ne sme da stane!"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (81)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)