ŠOLAKOVIM SLEDBENICIMA SMETA ISTRAGA: Junajted grupa umešana u sve, policiji i Poreskoj podnet zahtev za prikupljanje obaveštenja

Novosti online

18. 11. 2023. u 09:50

UPRAVA kriminalističke policije izvršila pretres preduzeća D Ekspres, privatne kompanije za kurirsku službu koja je kako se saznaje u vlasništvu Junajted grupe.

ШОЛАКОВИМ СЛЕДБЕНИЦИМА СМЕТА ИСТРАГА: Јунајтед група умешана у све, полицији и Пореској поднет захтев за прикупљање обавештења

Dragan Šolak, Foto Printskrin

Više javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je MUP-u Republike Srbije i Poreskoj policiji zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja, nakon dostavljanja informacija od strane MUP-a da postoje indicije da je u kompaniji “D Ekspres“ izvršeno krivično delo koje se goni po službenoj dužnosti.

Naloženo je da MUP i Poreska policija u okviru svojih zakonskih ovlašćenja prikupe i obezbede dokaze koji mogu biti od značaja za vođenje krivičnog postupka, potvrđeno je u Višem javnom tužilaštvu.

Upad kriminalističke policije u prostorije ove firme prokomentarisali su lideri opozicije okupljene oko liste Srbija protiv nasilja nazivajući ga skandaloznim.

“Policija nije upala u Poštu da ispita korumpiranog direktora koga svi plaćamo, ali je zato upala u privatnu firmu poput reketaša, da pomogne u kampanji režima protiv radnika koji štrajkuju. Mogli bi da vide i čemu služi prislušni centar na 3.spratu Pošte!?”

Napisao je Miroslav Aleksić, lider Narodnog pokreta Srbije, na svom Tviter profilu, ne komentarišući činjenicu da je firma D Ekspres u vlasništvu Junajted grupe, čiji je vlasnik Dragan Šolak, glavni medijski pokrovitelj izborne kampanje “Srbija protiv nasilja”.

Interesantna je činjenica da je predstavnik sindikata “Sloga” u Pošti Srbije, Stefan Mitrović, danima unazad gostovao na Nova S (Medij u vlasništvu Junajted grupe) odakle je pozivao zaposlene u pošti da ostaju u protivzakonitoj obustavi rada, a da je baš sindikat koji on predstavlja podržao i listu Srbija protiv nasilja, piše Nacionalist.

Za sve ovo vreme dok su Šolakovi mediji, odnosno mediji u vlasništvu Junajted grupe navijali da se štrajk nastavi, navodno podržavajući radnike, Pošte Srbije su gubile na dnevnom nivou milione, dok su poslove pošte preuzimale privatne kurirske službe poput D Eskpresa, koji se upravo u sred štrajka reklamirao na istim tim medijima kao jedna od najboljih kurirskih službi u Srbiji.

Podsećamo, “Novosti” su ranije pisale o tome da Mitrović nije samo običan poštar već, jedan od vlasnika “D Ekspresa” i sindikalac Dragana Đilasa i Dragana Šolaka.

Da Više javno tužilaštvo funkcioniše po zakonu, a ne po nalozima stranih agentura pokazuje i činjenica da su večeras policija i Više javno tužilaštvo u Beogradu ušli u prostorije “Pošta Srbije”, što su pojedini mediji i preneli.

Zašto Miroslavu Aleksiću, Mariniki Tepić i ostalim proevropskim liderima, sponzorisanim od strane Dragana Đilasa i Dragana Šolaka smeta istraga više je nego očigledno, jer je udar na preduzeća njihovih šefova, udar i na njih same.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori