MOMIROVIĆ: Dunavski koridor 133 miliona evra jeftiniji od Mosta na Adi

Novosti onlajn

11. 12. 2023. u 11:50

MINISTAR Tomislav Momirović reagovao je na pominjanje od strane Dragana Đilasa u emisiji "Utisak nedelje" emitovanoj na TV Nova S.

МОМИРОВИЋ: Дунавски коридор 133 милиона евра јефтинији од Моста на Ади

Foto: Ministarstvo

- Ljude koji svoju političku šansu vide u iskorišćavanju besa nastalog posle masakra u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“, u uvredama upućenim porodici predsednika Vučića, njegovoj deci, majci i baki, ljude koji svoju političku šansu vide u napadima na Srbe na Kosovu i Metohiji i u Republici Srpskoj - ne treba demantovati, već ignorisati.

Međutim, želja da javnost sazna istinu tera me da odgovorim na još jednu iznetu neistinu „gospodara laži“. U sinoćnoj emisiji „Utisak nedelje“ lično me je pomenuo u još jednoj svojoj laži tvrdeći da sam ugovor za izgradnju „Dunavskog koridora“ potpisao bez cene. Naravno, ne treba posebno podvlačiti da je reč o čistoj izmišljotini i da je svaki demanti izlišan, ali ću ipak građane ponovo podsetiti.

Kao ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture potpisao sam Komercijalni ugovor o projektovanju i izgradnji brze saobraćajnice od Požarevca preko Velikog Gradišta do Golupca („Dunavski koridor“) 28. avgusta 2021. godine javno sa kompanijom Shandong Hi-Speed Group i Koridorima Srbije. Njegova cena iznosi 337 miliona evra za 68 kilometara brze saobraćajnice koja će spojiti Požarevac sa auto-putem, a zatim i Veliko Gradište i Golubac.

Pored toga što će povezati naše gradove sa važnim međunarodnim auto-putevima, ova brza saobraćajnica će otvoriti nove šanse za razvoj istočne Srbije i koštaće nekih 133 miliona evra manje nego Most na Adi u Beogradu čija je dužina kraća od jednog kilometra. Istine radi, svako može da izračuna da je cena jednog kilometra ove brze saobraćajnice manja od 5 miliona evra. Ponosan sam na ovaj ugovor i projekat koji će doneti novi život na istok Srbije, i stojim apsolutno iza svake reči koja je u ugovoru navedena - izjavio je Momirović.

BONUS VIDEO: KAKO JE OPOZICIJA SASTANČILA SA STRANIM AMBASADAMA - Šta su im obećali zauzvrat?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U UJEDINJENIM NACIJAMA: Pogledajte šta je učinio predstavnik Izraela (VIDEO)