"DOSLEDAN I POSVEĆEN PRISTUP" Vlada Republike Srbije upoznata sa sadržajem izjave međunarodne misije za posmatranje izbora

Novosti online

21. 12. 2023. u 10:55

VLADA Republike Srbije upoznata je sa sadržajem Izjave o preliminarnim nalazima i zaključcima Misije OEBS/KDIPLj za međunarodno posmatranje izbora u vezi sa vanrednim parlamentarnim izborima održanim 17. decembra 2023. godine.

ДОСЛЕДАН И ПОСВЕЋЕН ПРИСТУП Влада Републике Србије упозната са садржајем изјаве међународне мисије за посматрање избора

Foto: D. Balšić

Ovaj korak predstavlja nastavak dugogodišnje saradnje srpskih organa sa Kancelarijom OEBS za demokratske institucije i ljudska prava, a koja je ključna za unapređenje izbornog sistema u Srbiji.

Srpski organi su pokazali dosledan i posvećen pristup u sprovođenju preporuka iz prethodnih izveštaja KDIPLj o izborima. Takvi napori uključuju obimne aktivnosti nakon parlamentarnih izbora 2020. godine, predsedničkih izbora 2017. godine, i vanrednih parlamentarnih izbora 2016. godine.

Rezultati implementacije potvrđuju ovu posvećenost: 14 preporuka je u celosti sprovedeno, 14 preporuka je u najvećoj meri implementirano, dok je 29 preporuka delimično usvojeno.

Ovaj napredak ukazuje na nepokolebljivu posvećenost Srbije u poboljšanju izbornih uslova i jačanju vladavine prava i demokratskih procesa, u saradnji sa EU, OEBS/ KDIPLj-om i drugim relevantnim partnerima.

Vlada Srbije i nadležne institucije iščekuju Konačni izveštaj Misije za posmatranje izbora KDIPLj-a za vanredne parlamentarne izbore 2023. godine.

Srpski organi su u potpunosti spremni da pruže pojašnjenja za pokrenuta pitanja, angažuju se na daljem unapređenju izbornog ambijenta i da nastave rad u saradnji sa OEBS/KDIPLj u sprovođenju njihovih preporuka.

Ova posvećenost pokazuje opredeljenje Republike Srbije ka jačanju svojih demokratskih institucija i principa dobrog upravljanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)