NE BOJE SE KURTIJEVOG TERORA: Stefan (12) i Miloš (21) iz Štrpca koji su ranjeni na današni dan ponovo otišli po badnjak (FOTO)

D. Z.

06. 01. 2024. u 11:21 >> 11:24

NAŠA deca su hvala Bogu dobro. I Miloš i Stefan su jutros sa graodnačelnikom Daliborom Jevtićem otišli ponovo po badnjak.

НЕ БОЈЕ СЕ КУРТИЈЕВОГ ТЕРОРА: Стефан (12) и Милош (21) из Штрпца који су рањени на данашни дан поново отишли по бадњак (ФОТО)

Foto: D.Z.

Ovako nam danas, za Badnje jutro, priča Zorica Stojanović iz Gotovuše kod Štrpca, majka dvadesetjednogodišnjeg Miloša, koji je sa desetak godina mlađim rođakom Stefanom (12) ranjen prošle godine na Badnji dan dok su se vraćali iz seče badnjaka.

I dok pojašnjava da je današnji dan podseća na taj nemio događaj kada je Albanac Azem Kurtaj, pripadnik tzv. kosovskih bezbednosnih snaga pucao na srpskog dečaka i mladića koji su putem noseći badnjak poželeli da se slikaju i pri tom im naneo povrede vatrenim oružjem, Zorica kaže da nikada više ne može da bude isto niti se Srbi iz Štrpca osećaju isto kao pre tog napada na decu.

- Ne znam ni ja kako ću izdržati današnji dan, ali hvala Bogu deca su dobro i to je najbitnije - kaže Zorica za "Novosti", dok je gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić opomenuo da se i za ovaj Božić Srbi u Štrpcu i na Kosovu i Metohiji kao narod osećaju nezaštićeno u pravnom smislu, jer nekažnjavanje Albanca koji je pucao na Stefana i Miloša ukazuje i dovoljno opisuje situaciju u kojoj kao narod živi.

Gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić čestitao je praznik i poručio da Srbi sa KiM žele da žive u miru i da budu svoj na svome, da žele da žive u miru sa svima. On je podsetio da je prva srpska beba rođena na KiM iz Štrpca.

Srpski heroj Stefan rekao nam je da uprkos svemu, žele da provedu praznik kako dolikuje i po svbim običajima. Hrabri mladić čestitao je svima praznik.

Seči badnjaka u Štrpcu učestvovali su igrači vaterpolo kluba "Tašmajdan" iz Beograda na čelu sa Nikolim Rađenom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu