LAJČAK: Očekujem dinamičnu sedmicu u Davosu, pozitivni pomaci u dijalogu Beograda i Prištine

Novosti online

15. 01. 2024. u 07:15

SPECIJALNI izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak poručio je da će ova sedmica u Davosu, gde će biti održan samit Svetskog ekonomskog foruma, biti „dinamična“ i dodao da će tokom nje imati brojne bilateralne sastanke.

ЛАЈЧАК: Очекујем динамичну седмицу у Давосу, позитивни помаци у дијалогу Београда и Приштине

Foto Tanjug

Sumirajući prethodnu nedelju, on je u objavi na svom nalogu na društvenim mrežama naveo da je na sastanku sa ambasadorima zemalja članica EU u Briselu istakao da je bilo pozitivnih pomaka u dijalogu između Beograda i Prištine, poput ukidanja režima nalepnica na registarskim tablicama na motornim vozilima, ocenivši to kao pozitivan korak u primeni Sporazuma o normalizaciji.

- Značajan napredak je takođe ostvaren u implementaciji Energetske mape puta - naveo je Lajčak, aludirajući na napredak ka implementaciji sporazuma o električnoj energiji u četiri opštine na severu KiM.

Govoreći o tekućoj nedelji i samitu u Davosu, na kojem će učestvovati i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, on je rekao da će učestvovati u nekoliko panel diskusija i imati brojne bilateralne sastanke.

Specijalni izaslanik je naveo da je u prvoj radnoj nedelji 2024. posetio Francusku, gde se, između ostalog, sastao sa specijalnim savetnikom predsednika Francuske Emanuela Makrona Emanuelom Bonom.

BONUS VIDEO: VUČIĆ O HOVENIJEROVIM IZJAVAMA - Ako je nešto u skladu sa ustavom tzv. Kosova, a što smo pregovarali

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)