ŠEFOVI DELEGACIJA BIH I HRVATSKE U OEBS-U: Nije bilo nikakvih neregularnosti, opozicija mora da prihvati poraz

Novosti online

23. 02. 2024. u 14:08

Na Zimskom zasedanju PS OEBS u Beču, u Parlamentarnoj skupštini OEBS-a govorio je Radovan Kovačević, šef delegacije Bosne i Hercegovine Parlamentarne skupštine OEBS, gde je izjavio da su izbori u Srbiji bili fer i demokratski, ali i naglasio da su glasači iz Republike Srpske, koje je opozicija napadala svim silama, imali pravo da glasaju.

ШЕФОВИ ДЕЛЕГАЦИЈА БИХ И ХРВАТСКЕ У ОЕБС-У: Није било никаквих нерегуларности, опозиција мора да прихвати пораз

Foto: Printskrin

- Dolazim iz BiH, iz Republike Srpske. Želim da kažem nekoliko reči o izborima u Srbiji. Građani RS i Srbi iz Bosne i Hercegovine imaju pravo na srpsko državljanstvo i pravo da glasaju na srpskim izborima, što je na poslednjim izborima bilo neopravdno upitivano i problematizovano. Da vas podsetim da i Hrvati iz Bosne i Hercegovine imaju pravo na hrvatsko državljanstvo i da glasaju na hrvatskim izborima - rekao je Kovačević i naglasio je da nema nikakvog razloga za sumnju u izbore. 

- Posmatrači iz Bosne i Hercegovine tvrde da su izbori u Srbiji održani na fer i demokratski način, u skladu sa svim izbornim standardima. Nema nikakvog razloga za sumnju da rezultati izbora prikazuju želju i politički izbor glasača u Srbiji, bez obzira na to sviđalo se to nekome ili ne. To je demokratija, priznati rezultate koji predstavljaju volju građana, čak iako se to nekom lideru stranke ne dopada. 

- Kada je reč o glasačima iz BiH, većina njih dolazi iz Republike Srpske, koji imaju pravo da glasaju i koji su bili izloženi svakakvim napadima od strane opozicije, toliko da su bili zabrinuti za svoju bezbednost zbog nedemokratskih postupaka. 

- Da sumiram, izbori u Srbiji su bili fer i demokratski, ljudi su izabrali svoje vođe i to mora da se poštuje - završio je. 

Hrvatski šef delegacije u Parlamentarnoj skupštini OEBS-a Zvonimir Troskot rekao je da u toku srpskih izbora nisu pronašli nikakve neregularnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (56)

DOTLE DOŠLO! Evo od koga je Novak Đoković zatražio teniski savet (FOTO)