PORUKA AMBASADORA EU: Zabrana dinara ozbiljno uticala na Srbe na KiM, hitno rešiti to pitanje

Novosti online

16. 03. 2024. u 07:46

AMBASADOR Evropske unije u Prištini Tomaš Suniog poručio je da je odluka centralne banke u Prištini o zabrani upotrebe dinara ozbiljno uticala na Srbe na Kosovu i Metohiji i dodao da takva pitanje treba hitno rešavati kroz dijalog o normalizaciji odnosa.

ПОРУКА АМБАСАДОРА ЕУ: Забрана динара озбиљно утицала на Србе на КиМ, хитно решити то питање

Foto: Novosti

- Ova odluka, zajedno sa drugim dugotrajnim pitanjima, ozbiljno je uticala na populaciju kosovskih Srba i druge zajednice širom Kosova i ometala pružanje osnovnih usluga. Takva pitanja treba hitno rešavati u okviru dijaloga u interesu oba naroda - napisao je Suniog na društvenoj mreži Iks.

On je naveo da se sastao sa predstanvicima Kliničko-bolničkog centra i škole "Sveti Sava" u Severnoj Mitrovici sa kojima je razgovarao o operativnim izazovima sa kojima se suočavaju nakon uredbe centralne banke u Prištini o gotovinskom poslovanju.

Suniog je istakao da je reč o nekoordinisanoj odluci koja nije unapred saopštena pogođenom stanovništvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)