VULIN PORUČIO: Traže da priznamo Kosovo, napustimo Republiku Srpsku, uvedemo sankcije Rusiji, a samo ne traže oproštaj za našu ubijenu decu

Novosti online

24. 03. 2024. u 15:42

ALEKSANDAR Vulin odao je poštu svim žrtvama agresije NATO pakta i položio venac kod spomenika "Večna vatra" povodom navršavanja 25 godine od početka NATO bombardovanja na SR Jugoslaviju i Srbiju.

ВУЛИН ПОРУЧИО: Траже да признамо Косово, напустимо Републику Српску, уведемо санкције Русији, а само не траже опроштај за нашу убијену децу

Foto: Novosti

Obraćajući se okupljenima, Aleksandar Vulin je kazao da je ponosan na Srbiju koja pripada strani istine i slobode, te da Srbija neće zaboraviti i oprostiti zločin NATO pakta. 

- Za male, za slobodne, pravde nema, zato danas mi govorimo, zato što su svi ostali ućutali. Zato što su ćutale i pre 25 godina, ali i danas, Ujedinjene nacije, Evropska unija, sve organizacije za zaštitu ljudskih prava. Zato što su oni ćutali, zato što još uvek ćute, mi danas govorimo, a govorimo istinu. Nismo mi romantično ubeđeni u to da je istina sama po sebi dovoljna, već smo izabrali da budemo na strani istine, pa čak i ako nije dovoljna i ne bismo je menjali za svu silu koja određuje današnji život - kazao je Aleksandar Vulin obraćajući se prisutnima ispred spomenika "Večna vatra".

Aleksandar Vulin je naglasio da su pre 25 godina pokušali da ubiju Srbiju, ali da su ubili međunarodno pravo. 

- Pokušali su pre 25 godina da ubiju Srbiju, ubili su međunarodno pravo. Srbija je preživela, ali međunarodno pravo nije. I zato danas, u svetu u kome živimo i dalje je sila jedino objašnjenje i pravo samo po sebi. Bili smo sami pre 25 godina i sad stojimo uspravno i sad stojimo među slobodnim. Možda će neko naći snage da oprosti NATO paktu i onima koji su vodili bombardovanje Srbije, ali ja ne vidim zašto bismo im praštali. Ne vidim kajanje koje je uslov svakog praštanja. Od nas i tada i sada traže nezamislivo. Traže da priznamo Kosovo, traže da napustimo Republiku Srpsku, traže da uvedemo sankcije Rusiji, a samo ne traže oproštaj za našu ubijenu decu, samo ne traže oprost za zločin koji su počinili. Jedino što bismo mogli da im damo jeste prezir, ali ne i zaborav. I ono što traže i što su pod silom tražili 78 dana nisu dobili, pa neće ni sada. Na nama je da budemo slobodni kakvi su bili i oni pre nas, ne bili  nas pamtila i slobodna pokoljenja koja će doći za nama. Ubijenima u NATO agresiji, večni pokoj i večna slava, a našoj Srbiji nada u život, jer mi smo pobedili, mi smo preživeli - poručio je Aleksandar Vulin koji je dobio gromoglasan aplauz. 

Pre obraćanja, Aleksandar Vulin je zamolio da se minutom ćutanja oda pošta ubijenima u terorističkom napadu u Moskvi. 

Vence su pored Aleksandra Vulina i delegacije Pokreta socijalista, položili i ambasadori Ruske Federacije i Kube. 

Skup sećanja na ubijene u NATO paktu organizovali su Beogradski forum za svet ravnopravnih, Klub generala i admirala Srbije, Organizacija veterana ( SUBNOR Srbije) i Fond dijaspora za maticu.

BONUS VIDEO: I NOVI SAD PAMTI: Bakljadom odana počast žrtvama NATO agresije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!