VUČIĆ: Srbija nikome ne preti, ali smo uvek spremni da branimo zemlju

Novosti online

31. 03. 2024. u 12:31

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija nikome ne preti, ali da smo uvek spremni da branimo svoju zemlju i dodao da oni koji pričaju o pretnjama obično misle kako bi trebalo nekome da prete.

ВУЧИЋ: Србија никоме не прети, али смо увек спремни да бранимо земљу

Foto: Printskrin

Upitan je da prokomentariše pisanje "Slobodne Bosne" koja navodi da Vučić  "preti novim ratom" kao i  da je Vučević rekao da će se "Crnoj Gori obiti o glavu priznanje Kosova", predsednik Srbije je kazao je da se sa bezobrazlukom suočavamo svakogdana.

- Milošu je izjava izvučena iz konteksta- U Sarajevu su izmislili moju izjavu. Rekao Vulin, a njih baš briga.

- Ja se ne osećam kao čovek koji je vrhovni komandant da treba da pretimo bilo kome. Mi smo mala zemlja. Oni na svojoj strani imaju i Amerikance i Engleze... Mi smo mali, ali slobodarski orijentisani, rekao je Vučić.

- Srbija nikome ne preti. Znamo naše probleme. Znamo koliko smo slabi, ali znamo i koliko smo jači nego što smo bili, poručio je Vučić.

Istakao je da se sa tom vrstom bezobralzluka, u kojoj se svi bave Srbijom, suočavaju svaki dan i da je Vučevićeva izjava izvučena iz konteksta.

- Šta je trebalo da kaže - da smo oduševljeni što su priznali Kosovo? I moju izjavu su izmislilil. To su izmislili, da li je Drina granica ili ne, rekao je Vučić.

Dodao je da postoji neka vrsta političke bolesti u kojoj oni svakoga dana moraju da govore o Beogradu, jer im je malo da govore o (predsedniku Republike Srpske) Miloradu Dodiku, jer su oni, kako je rekao, tobož mnogo veći od Dodika.

- I svakoga dana moraju da pričaju nešto o Beogradu, da se više bave našim stvarima... To je nešto na što morate da se naviknete i to je cena uspeha koju morate da platite. Što vam je uspešnija ekonomija, sve što vam je snažnija vojska, s jedne strane nazivaće vas prevarantom, a sa druge strane će da vas nazivaju onim koji nekome nešto preti, rekao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (27)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)