"KURTI NEMA ŠTA DA TRAŽI NA SEVERU KIM" Petković: Dan uoči dijaloga diže nove tenzije

Tanjug

03. 04. 2024. u 13:34

DIREKTOR Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da je odlaskom u opštinu Leposavić, a potom i odlaskom u Zubin Potok, premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti samo dan uoči nastavka dijaloga u Briselu odlučio da podigne nove tenzije na severu Kosova i Metohije.

КУРТИ НЕМА ШТА ДА ТРАЖИ НА СЕВЕРУ КИМ Петковић: Дан уочи дијалога диже нове тензије

Foto Tanjug

Kako se navodi u saopštenju Kancelarije, reč je o novoj pretnji Srbima na severu KiM, potezu kojim Kurti direktno želi da izazove nove tenzije na severu i kojim je pokazao da ga nikakva normalizacija i deeskalacija ne zanimaju.

- Da budem sasvim jasan - Kurti nema šta da traži na severu KiM, gde nije dobrodošao. O kakvoj demonstraciji sile je reč najbolje svedoči činjenica da je ceo Leposavić bio blokiran prilikom njegovog odlaska u zgradu opštine, gde ga je sačekao njegov gaulajter i lažni gradonačelnik. Takođe, činjenica da su sve ulice prazne u Leposaviću i Zubinom Potoku jasno pokazuje da srpski narod pokazuje prezir prema ovoj Kurtijevoj provokaciji - rekao je Petković.

Dodaje da je kao svaki nezvan gost, Kurti morao da se okruži silnim "policijskim falangama" sa dugim cevima koje su ga pratile prilikom odlaska u opštinu Leposavić, koju nasilno i pod terorom vodi Samoopredeljenje, sa manje od 100 osvojenih glasova.

Ističe da je Kurtijev potez izazvao revolt i ogorčenje Srba koji u njemu vide okupatora koji ih svakodnevno maltretira i nad njima sprovodi institucionalno, fizičko i svako drugo nasilje.

- Otvara se pitanje ko je i na koji način odobrio Kurtijevu posetu severu, ko je od međunarodnih predstavnika bio obavešten, da li su Kfor i Euleks asistirali i dali saglasnost za ovu provokaciju? - zapitao se Petković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)