DORA BAKOJANI, SIN KOSTAS I NJIHOVI PRIJATELJI IZ PRIŠTINE: Zbog ličnih interesa zaboravila na istoriju i podržala naslednike terorističke OVK

Novosti online

19. 04. 2024. u 15:02

MINISTAR Goran Vesić objavio je na Fejsbuku tekst o Dori Bakojani, izvestiocu Saveta Evrope za tzv. Kosovo. Tekst prenosimo u celosti.

ДОРА БАКОЈАНИ, СИН КОСТАС И ЊИХОВИ ПРИЈАТЕЉИ ИЗ ПРИШТИНЕ: Због личних интереса заборавила на историју и подржала наследнике терористичке ОВК

Foto: Printskrin

O prijateljstvu Dore Bakojani koja je u Savetu Evrope rekla kako na Kosovu i Metohiji vlada demokratija i vladavina prava i Kurtija mnogo se, čak i javno, zna.

Zvanične posete, nezvanični susreti, prijateljstvo Bakojani i Kurtija postalo je opšte mesto. Naravno, Bakojani, čest gost Prištine, nikada nije posetila Beograd a sa Srbima koji žive na KiM nikada nije razgovarala.

Malo se zna da je njen sin Kostas Bakojani bio gradonačelnik Atine od 2019. godine do prošlog oktobra kada ga je pobedio levičar Hristos Dukas.

Foto: Printskrin

Zanimljivo da kao gradonačelnik Atine samo Beograd i Skoplje, od prestonica na Balkanu, Kostas Bakojani nije posetio. Ali je zato dva puta bio u Prištini i jednom u Podgorici gde je dočekivan kao najveći prijatelj.

Foto: Printskrin

Tekst potpisa

Tako se Bakojani pridružila klubu evropskih političara koji smatraju da Srbija ne treba da postoji i da je protiv Srba sve dozvoljeno, a koji predvodi neprikosnovena šovinistkinja Viola fon Kramon.

Foto: Printskrin

Nikada ne zaboravimo da je Bakojani, hrišćanka i pravoslavka, opravdala pucanje u srpske dečake koji su sekli Badnjak za Božić. I da je javno rekla da na takvom Kosovu "vlada demokratija".

Foto: Printskrin

Prijateljski odnosi srpskog i grčkog naroda ne treba da trpe zbog pojedinačnih lobističkih interesa Dore Bakojani. Naši odnosi treba da ostanu prijateljski jer smo mi dva pravoslavna naroda na Balkanu čije je prijateljstvo iskovano u teškim trenucima naše zajedničke istorije. Nisu Grci krivi što je Bakojani zbog ličnih interesa zaboravila na istoriju i podržala naslednike terorističke OVK o kojima većina običnih Grka misli isto što i Srbi.

Foto: Printskrin

Kako joj je naš predsednik Vučić poručio - stidi se, Dora Bakojani.

Foto: Printskrin

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)