SRAMNO: Nataša Kandić pozvala sve da se suprotstave Vučiću i da podrže Rezoluciju o Srebrenici (FOTO)

Novosti online

21. 04. 2024. u 17:37

NATAŠA Kandić, aktivistkinja za ljudska prava i osnivačica Fonda za humanitarno pravo još jednom je prozvala intelektualne elite u Srbiji zbog ćutnje vezano za rezoluciju UN o genocidu u Srebrenici, a za koju Zapad očekuje da će biti usvojena početkom maja u Generalnoj skupštini UN.

СРАМНО: Наташа Кандић позвала све да се супротставе Вучићу и да подрже Резолуцију о Сребреници (ФОТО)

Foto: Printskrin

- Intelektualna elita u Srbiji je uobražena i nezainteresovana za budućnost Srbije - napisala je u objavi na mreži X.

Da nije tako, dodaje, zar ne bi pozvala predsednika Aleksandra Vučića, da se ne blamira „borbom“ protiv Rezolucije UN o proglašenju 11. jula Međunarodnim danom sećanja na genocid u Srebrenici.

Kandić je, podsetimo, više puta preko društvenih medija pozivala javne ličnosti i opozicionare da podrže Rezoluciju UN o genocidu u Srebrenici.

U Srbiji, navela je juče na mreži X, vlada intelektualna tišina i praznina i kada organizacije za ljudska prava zatraže da Srbija ispuni svoju obavezu sećanja na žrtve genocida u Srebernici, podrškom proglašenja Međunarodnog dana sećana na žrtve genocida u Srebrenici.

Deleći objavu Fonda za humanitarno pravo koje je dalo punu podršku ovoj rezoluciji istakla je da bi bilo nomalno da se pridruže proevropski političari. „Neka se jave“, napisala je na mreži X.

Pozivu Nataše Kandić javno su se odazvala samo dvojica opozicionara – Zoran Vuletić iz Građansko-demokratskog foruma i Nemanja Milošević iz organizacije Glas.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (35)

NOVAK ĐOKOVIĆ OVO UOPŠTE NIJE HTEO! Poremetili se Noletovi planovi