VUČIĆ SA BOKSERIMA: Predsednik ugostio delegaciju Bokserskog saveza Srbije - "Hvala vam što ste decu vratili u sale" (FOTO/VIDEO)

Novosti onlajn

02. 05. 2024. u 10:46 >> 10:52

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić ugostio je danas delegaciju Bokserskog saveza Srbije i članove stručnog štaba i bokserske reprezentacije koji su osvojili medalje na nedavno održanom Evropskom prvenstvu u Beogradu.

ВУЧИЋ СА БОКСЕРИМА: Председник угостио делегацију Боксерског савеза Србије - Хвала вам што сте децу вратили у сале (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Novosti

Obraćanje predsednika

- Hvala svima što ste danas ovde da vam se zahvalim za veliku radost koju ste doneli našoj zemlji - rekao je Vučić. 

- Pre svega hvala vam što ste vašim radom i uspesima uspeli da vratite veliki broj klinaca u bokserske sale - rekao je predsednik. 

Foto: Novosti

- Ono što mi možemo da obećamo oko nagrada za medalje koje ste osvojili, to nije mali novac, već najkasnije sledeće nedelje ćete ga imati na svojim računima, što će vama biti dodatni podsticaj i što za ovaj sport nije mali novac. Tu je bilo protokolarnih problema koji su prevaziđeni. Hvala vam što ste decu vratili u sale, što su nam sale pune, to je za mene najvažnija novost - rekao je predsednik. 

Foto: Novosti

Zahvalio se svima za angažovanje u Pazaru, ali i Loznici koja je uvek bila veliki bokserski centar. 

- Dobro je da nam se dižu i Smederevo i Sombor i Prokuplje. Smederevo mora mnogo bolje. To su važne stvari za nas. Uveren sam da ćete nas još mnogo puta obradovati - istakao je predsednik. 

- Znam da od kada je Sara iz Bratunca došla veliki deo Republike Srpske, što je i prirodno, ali i sada zbog nje, dodatno navija za našu zemlju. Zahvalan sam našim srpskim Ruskinjama, kako bih ja to rekao, na zlatnim medaljama, i svim drugima čestitam na medaljama. 

- 11 medalja su nam osvojile dame, 9 muškarci. Žene su nam uvek u Srbiji uspešnije za medalju ili dve. Za sada imamo 3 predstavnika na Olimpijskim igrama. To su Šadrina, Đirković Sara i Abasova ako se ne varam. A ima u Tajlandu još kvalifikacija, mada je to teško proći. Ako uspete i ako još neko od vas uspe da se plasira na olimpijadu, to je veliki uspeh. Da Srbija ima toliko predstavnika, posle toliko godina. To je ogroman uspeh. I mnogo vam hvala na tome. Ko bude otišao u Pariz imaće ogromnu podršku, a vi se sledeći spremajte za Los Anđeles, da tamo pobeđujete - rekao je Vučić. 

- Beskrajno vam hvala na ogromnim uspesima. Doveo sam pomoćnika ministra finansija koji će zajedno sa Nenadom Borovčaninom da sedne da se uskladi sve sa zakonom, da se izgradi veliki bokserski centar na Novom Beogradu, koji će biti nedaleko od Ekspa - rekao je predsednik. 

- Mnogo toga očekujemo od vas. Sad lepo da se odmorite pa onda na još teži rad. I pozivam decu širom Srbije da uđu u bokserske sale. To je nešto što će nam donositi mnogo medalja u budućnosti. Uz veliko angažovanje saveza, ministarstva, svih ostalih i uz vaš ogroman trud i energiju, siguran sam da će doneti mnogo rezultata Srbiji. Mi smo ponosni na vas i čestitam vam još jednom - zaključio je Vučić. 

Zlatna Sara Ćirković zahvalila se predsedniku Vučiću za sva ulaganja u sport. 

- Sigurna sam da će u budućnosti biti još mnogo rezultata. Ja ću nastaviti svakodnevno da radim za cilj koji je ispred mene, a to je medalja u Parizu - rekla je ona.

Foto: Novosti

Obratio se i Jovan Nikolić koji je osvojio zlatnu medalju. 

- Želeo bih pre svega da se zahvalim predsedniku što je ulagao u nas i vreme i sve što je bilo potrebno da se pripremimo za ovako veliko takmičenje. Ja ću se i dalje boriti da reprezentujem Srbiju najbolje što mogu - rekao je on. 

Foto: Novosti

Jovan je predsedniku ispred Bokserskog saveza Srbije uručio i poklon - uramljene medalje. 

Foto: Novosti

Nakon ovoga sprski reprezentativci slikali su se i družili sa predsednikom Vučićem. 

Foto: Novosti

Foto: Novosti

Foto: Novosti

Srpske šampione dočekala je i posebno ukrašena torta. 

Foto: Instagram/Budućnost Srbije AV

Foto: Instagram/Budućnost Srbije AV

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (22)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima