VULIN: Na Balkanu ni kineski ni ruski uticaj nisu izazvali ni jedan rat ali uticaj Zapada jeste

Novosti online

08. 05. 2024. u 18:33

DA JE Osama bin Laden rekao da je rušenje Kula bliznakinja greška i da je isplatio odštete za pobijene 11. septembra da li bi onda mogao da živi mirno i da se njegov zločin ne pominje, a žrtve zaborave, upitao je Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin.

ВУЛИН: На Балкану ни кинески ни руски утицај нису изазвали ни један рат али утицај Запада јесте

Foto Ž. Knežević

Kako je naveo, to što Eskobar zamera Kini i Srbiji neka primeni na svojoj zemlji, a dok to ne uradi neka se uzdrži od pokušaja da Srbiji određuje ko su joj prijatelji, a posebno da nam ne preti pogoršanjem odnosa zbog prijateljstva sa Kinom.

- Mi Srbi prijatelje biramo sami, a i neprijatelji nas sami izaberu, poručio je Vulin Gabrijelu Eskobaru koji je izjavio da poseta kineskog predsednika Si Đinpinga Beogradu povećava tenzije između Srbije i zapadne zajednice i pozvao partnere „da budu oprezni u vezi sa kineskom agendom u Evropi“.

- Na Balkanu ni kineski ni ruski uticaj nisu izazvali ni jedan rat ali uticaj Zapada jeste. Nekada je Zapad uticao na izazivanje ratova na Balkanu a nekada ih je i vodio, ali nikada nije propustio priliku da bude protiv Srba.", rekao je potpredsednik Vlade RS Aleksandar Vulin.

BONUS VIDEO: Vučić i Si Đinping potpisali Zajedničku izjavu o podizanju partnerstva

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEVEROVATNO! Željko Obradović o cirkusu koji sledi, 0:6 protiv Sferopulosa, incidentu Naneli - Lazarević...