NOVOSTI UŽIVO IZBORI 2024 SA LICA MESTA

DELEGACIJA IZ PEKINGA STIGLA U BEOGRAD: Doček na aerodromu uz pesmu "Ovo je Srbija" (FOTO)

Tanjug

20. 05. 2024. u 09:44

DELEGACIJA Komunističke partije Kine, koju predvodi Jin Li, član Politbiroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine i sekretar Gradskog komiteta Pekinga, doputovala je danas u Beograd, a na aerodromu "Nikola Tesla" dočekao ih je član Predsedništva SNS i direktor Kancelarije Vlade Srbije za KiM Petar Petković.

ДЕЛЕГАЦИЈА ИЗ ПЕКИНГА СТИГЛА У БЕОГРАД: Дочек на аеродрому уз песму Ово је Србија (ФОТО)

Foto: Tanjug

- Ovde smo da realizujemo zajedničko zalaganje predsednika - Kine Si Đinpinga i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, rekao je Jin Li tokom dočeka na aerodromu kineske delegacije, koja je u Srbiju stigla na poziv Srpske napredne stranke.

Foto: Tanjug

Podsetio je na posetu Beogradu predsednika Sija koji, kako je dodao, zajedno sa predsednikom Srbije gradi zajednicu zajedničke budućnosti za čovečanstvo budućnosti.

Petković i Jin Li u razmeni reči dobrodošlice naglasili su da će se Srbija i Kina kao pravi iskreni i čelični prijatelji uvek podržavati.

- Posebno mi je drago da vas dočekamo u trenutku kada smo odnose podigli na još viši nivo. Ova poseta je početak zajednice Srbije i Kine za zajedničku budućnost - rekao je Petković.

Petković je naveo da i mi kao što oni osećaju ljubav kada dolaze u Srbiju, isto tako osećamo ljubav i prijateljstvo kad dolazimo u Kinu.

Petković je naglasio da je poseta još značajnija imajući u vidu činjenicu da je Srbija prva zemlja u Evropi koja je uspostavila najviši odnos sa Kinom.

Dodao je da Srbija svim srcem podržava politiku jedne Kine i miroljubive politike kineskog predsednika koja gradi Zajednice zajedničke budućnosti.

Jin Li je rekao da Kina ceni čvrstu podršku i zalaganje predsednika Aleksandra Vučića.

Tokom trodnevnog boravka u našoj zemlji, delegacija koja ima tridesetak članova posetiće Beograd i Novi Sad i sastati se sa najvišim rukovodstvom SNS, ali i Vlade  Srbije i upoznati se s važnim nacionalnim projektima.

Do ove posete dolazi neposredno nakon što je Srbiju posetio predsednik Kine Si Đinping i predstavlja nastavak bliske i prijateljske saradnje kako SNS i Komunističke partije Kine, tako i dve države.

Za goste iz Kine, koje je dočekao i kineski ambasador Li Ming, KUD Kopaonik iz Leposavića izveo je kratak kulturno-umetnički program u znak dobrodošlice - pesme "Ovo je Srbija" po želji gostiju iz Pekinga i "Kosovo je srce Srbije". 

Jedna od članica KUD-a gostima je poželela dobrodošlicu na kineskom.

Jin Li je izrazio zadovoljstvo "ogromnom ljubaznošću" kojom je dočekan i dodao da je pesma ostavila jako lep utisak.

BONUS VIDEO: SAM PROTIV SVIH!Na jednoj strani su Zapad, Savo Rokfeler, Zeleno-levi, Nestorović, a na drugoj Vučić

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VREME JE ZA SPEKTAKL – DRUGA ŠANSA ZA MILIONERE ILI 15. TITULA ZA KRALJEVE? Pogledajte šta nas očekuje u finalu Lige šampiona!