BEZ IMALO STIDA I SRAMA: Pirc Musar zadovoljna što će države Zapadnog Balkana glasati za rezoluciju

Милица Шкорић
Milica Škorić

23. 05. 2024. u 13:53

SLOVENAČKA predsednica Nataša Pirc Musar izrazila je zadovoljstvo što su sve zemlje Zapadnog Balkana osim Srbije stale iza rezolucije o Srebrenici i ocenila da su ovakvi dokumenti važni i zbog aktuelnih sukoba u Pojasu Gaze, Ukrajine i Sudanu.

БЕЗ ИМАЛО СТИДА И СРАМА: Пирц Мусар задовољна што ће државе Западног Балкана гласати за резолуцију

Foto: Tanjug/AP photo

- Pre glasanja za rezoluciju, veoma sam zadovoljna što su se pridružile sve države Zapadnog Balkana, osim Srbije. Verujem da smo svi svesni koliko su ove rezolucije važne i zbog sukoba. Rat u Gazi mi slama srce i često me drži budnom. Moramo razgovarati o tome šta je ispravno, a šta nije. Ne sumnjam da će državni vrh pronaći rešenje, jer često zaboravljamo civile koji najviše stradaju u ovim ratovima, u Ukrajini, Gazi, Sudanu - rekla je Pirc Musari u Tirani, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednikom Albanije Bajramom Begajem.

Pirc Musar boravi u zvaničnoj poseti Albaniji na poziv svog albanskog kolege. Ona je pohvalila Albaniju za „uspeh u borbi protiv korupcije“ i poručila da nije nemoguće da ova zemlja postane punopravna članica EU do 2030. godine.

BONUS VIDEO: MI NISMO GENOCIDAN NAROD: Pamtimo - Ponosna Srbija i Srpska

(Kosovo onlajn)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BURNO PRED SRBIJA - ENGLESKA! Piksi šokirao Engleze, Tadić im poručio: Samo probajte!