"NAD SRBIJOM JE DANAS UČINJEN ZLOČIN": Mali o sramnom glasanju u Generalnoj skupštini - Našem narodu je zalepljena etiketa koju ne zaslužuje

Novosti online

23. 05. 2024. u 18:03

MINISTAR finansija Siniša Mali oglasio se na društvenim mrežama nakon glasanja i usvajanja sramne rezolucije o Srebrenici, i tom prilikom zahvalio prijateljskim zemljama koje su razumele poruke predsednika Srbije Aleksandra Vučića tokom današnje sednice u Generalnoj skupštini UN.

НАД СРБИЈОМ ЈЕ ДАНАС УЧИЊЕН ЗЛОЧИН: Мали о срамном гласању у Генералној скупштини - Нашем народу је залепљена етикета коју не заслужује

Foto: Printskrin

- Dvadeseti vek će u istoriji čovečanstva ostati ubeležen kao vek užasnih ratova, koji je završen sa za nas posebno bolnim devedesetim godinama. U 21. veku, umesto da su ratovi prošlost, mi živimo neke nove, prave, ali i diplomatske. Zato ne uspevamo da zalečimo bolne rane sa kojima svet nastavlja da se poigrava. Otvaranje tih rana je nekome bilo politički potrebno i to je najveće licemerje međunarodnig javnog prava u modernoj istoriji!

Na nama je da nastavimo da se sa pijetetom sećamo i žalimo zbog žrtava svakog rata i da nastavimo da budemo ponosni na predsednika Aleksandra Vučića koji je dostojanstveno danas u Njujorku na najvišem nivou odgovorio na jako težak izazov. Ponosni smo na Srbiju, na njega, na snagu i kredibilitet koje smo pokazali. Ponosni smo jer je celom svetu rekao istinu, i jer se nije plašio onih mnogo većih od nas. Ponosni smo jer im je ukazao na njihovo licemerje, na milione srpskih žrtava u svetskim ratovima, na njihove zločine koji nisu nikada okarekterisani kao genocid.

Hvala svim prijateljskim zemljama koje su razumele šta je govorio, a nadam se da će oni koji su glasali “za” taj stav ubuduće podjednako prema svima da primenjuju. U suprotnom, kuda ide ovaj svet?

Nad Srbijom je danas učinjen zločin, našem narodu je zalepljena etiketa koju ne zaslužuje i to je uradio moderan svet kome su usta puna demokratije i razvoja. Pamtićemo! - poručio je Mali.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO! Turci upali  na trening Srbije pred prvi meč orlova na EURO 2024 (VIDEO)