STIGLA PISMA PODRŠKE: Građani Srpske uz listu "Aleksandar Vučić - Srbija sutra"

Novosti online

30. 05. 2024. u 12:50

PISMA podrške listi "Aleksandar Vučić - Srbija sutra" stigla su iz Republike Srpske - iz Novog Goražda, Čajniča, Foče, Berkovića i Ljubinja.

СТИГЛА ПИСМА ПОДРШКЕ: Грађани Српске уз листу Александар Вучић - Србија сутра

Foto: Tanjug

U pismima se pozivaju ljudi poreklom iz Republike Srpske da izađu 2. juna na izbore i podrže listu "Aleksandar Vučić - Srbija sutra".

Podrška iz Novog Goražda

Pismo podrške, koje je potpisala predsednica opštine Mila Petković, stiglo je iz Novog Goražda:

Poštovani predsjedniče Aleksandre Vučiću,

U ovom aktuelnom trenutku, kada se vodi odsudna bitka za osnovna prava, stabilnost, miran i dostojanstven život srpskog naroda u BiH, Republici Srpskoj, Srbiji, a posebno na zavjetnom dijelu Srbije Kosovu i Metohiji, izražavamo čvrstu podršku opštine Novo Goražde Vašim naporima usmjerenim na zaštiti interesa srpskog naroda sa obje strane Drine.

U Vašoj ljudskoj, institucionalnoj i pravnoj borbi za Republiku Srpsku i Srbiju, zaslužujete apsolutnu podršku srpskog naroda, jer ste u mnogobrojnim izazovima pokazali da iza Vaših riječi i dijela ostaje veliki trag.

Srpskom narodu sa područja Goražda koji je tokom ratnih devedesetih godina doživio progon sa vjekovnih ognjišta teško padaju pokušaji da nam se stavi žig genocidnog naroda. Naš narod okupljen oko opštine Novo Goražde i pored velikih ljudskih gubitaka, velikog broja raseljenih diljem svijeta, uništenih crkava, grobalja,... pruža ruku pomirenja našim komšijama Bošnjacima uz poziv da svi poštujemo svačije žrtve i da mi nismo agresori, jer ovdje živimo vijekovima, o čemu svjedoče mnogobrojni hramovi kao što je naša crkva Svetog Georgija, koja je izgrađena prije dolaska Osmanlija na ovo područje.  

Srpski narod goraždanskog kraja izražava punu podršku predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću u borbi za očuvanje prava i dostojanstva srpskog naroda.

Ovim putem, pozivam sve one koji vode porijeklo iz opštine Goražde i Republike Srpske, a imaju pravo glasa u Srbiji, da na nedeljnim izborima 2. juna, u Srbiji podrže listu "Aleksandar Vučić - Srbija sutra".

Živela Republika Srpska i Srbija!

I iz Foče stiže podrška

Načelnik opštine Foča Milan Vukadinović takođe je poslao pismo podrške:

Vaša ekselencijo, predsjedniče Republike Srbije, uvaženi gospodine Aleksandre Vučiću,

Decenije borbe našeg naroda nisu bile dovoljno da se oslobodimo malicioznih uticaja pojedinih centara moći. Degutantno je bilo gledati izaslanstva pojedinih država koje smo smatrali prijateljskim i bratskim kako su se stavile na sumnjivu stranu istorije i izglasavanjem tvz. rezolucije o Srebrenici produbili podjele u BiH i šire. Pokušavaju se prebrojavati krvna zrnca, broj suza i oplakanih žrtava, svoditi računice i prikazivati nečije unesrećene više unesrećene od drugih.

Bili smo svjedoci hrabre borbe Vašeg tima u lobiranju protiv tzv. rezolucije mjesecima prije njenog izglasavanja, a i vidjeli smo Vaš nastup u danu koji je samo zatalasao i povampirio neke duhove prošlosti.

Sve ovo što se dešava na međunarodnoj sceni u vezi s Kosmetom i Republikom Srpskom, kao i mnogobrojne međunarodne ucjene i pritisci da se odreknemo sami sebe, neće u konačnici uroditi plodom, a da treba da se mi dogovoramo o rješenjima kao narodi u BiH - trebalo bi da shvate svi. To ste uvijek i naglašavali - da priznajete dejtonsku Bosnu i Hercegovinu, sastavljenu od dva entiteta i tri konstitutivna naroda.

Naš srpski narod želi mir i stabilnost i mi dobro znamo da mir, sloboda i stabilnost nemaju alternativu. Vi i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik imate čvrstu saradnju i činite sve da se taj mir i stabilnost očuvaju, mada neki drugi žele spinovanjem da to prikažu kao uzurpaciju napretka i razvoja ovog dijela Balkana.

Drina jeste granica na karti, ali je ona kičma koja spaja dva krila jednog istog naroda.

Zato su nas toliko pogodile i teško nam pale riječi određenog broja političara iz Srbije na račun srpskog naroda iz Republike Srpske kao neke provincije i građana nižeg reda.

Poštujući sve narode u Bosni i Hercegovini, i one iz reda konstitutivnih i reda manjinskih, i one svih vjera i one koji nisu religiozni, i one koji nam dolaze u goste, kao načelnik pozivam sve bh. načelnike i gradonačelnike da u svojim lokalnim zajednicama radimo na prosperitetu svih stanovnika, a Vama želim svako dobro od Boga i dajem punu podršku za miroljubivi kurs.

Srbija je bila, jeste i biće predvodnik i motorni pogon svih država s prostora bivše Jugoslavije.

Pozivam sve Fočanke, Fočake i narod Republike Srpske i Srbije s pravom glasa da izađu na predstojeće izbore i daju podršku predsjedniku Vučiću i njegovoj listi.

Živeli mir, jedinstvo i sloboda!

I Ljubinje šalje podršku

I iz Ljubinja stiže podrška. U pismu načelnika opštine Steve Dragića navodi se:

Poštovani predsjedniče A. Vučiću,

Poznato nam je da u dužem periodu predvodite Srbiju putem stabilnog mira i ekonomskog i društvenog napretka, a svaki napredak Srbije prija srcu i duši i razumu nas u Republici Srpskoj i širom srpskog svijeta.

Poznato nam je da u ovom vremenu hrabro i odlučno vodite tešku političku borbu za koju smo mislili da je završena.

Želimo da znate da razumijemo i visoko cijenimo vaše poznavanje aktivne geopolitičke situacije i odnosa, posebno stanja i odnose u regionu, pa i u Republici Srpskoj i BiH.

Cijenimo Vaše mišljenje, pravilne procjene hrabrost i odlučnost kojom svjedočite i prenosite istinu o Srbiji i srpskom narodu. Ponosni smo na to prijateljstvo koje gradite i njegujete.

Nas ovamo, Vaš primjer napaja novom snagom i ponosom pa želimo da Vam uputimo iskrene izraze naše podrške poštovanja i zahvalnosti.

Nama u Ljubinju, koji smo sticajem poznatih istorijskih okolnosti ostali na rubu srpstva i pravoslavlja, potpuno je jasno da smo kao narod opet na udaru starih neprijatelja, iz vremena građanskog rata 90-ih godina i iz dva svjetska rata.

I kada smo bili sigurni da nas više nikakvim zlom ne mogu iznenaditi, oni su prevazišli sebe.

Hoće silom što ne ide pravom, hoće da našu krivicu što smo branili svoje pravo na život i opstanak na ognjištu dopišu sramnu etiketu genocida, sa poslijedicama koje se ne daju ni predvidjeti

Zbog svega navedenog pozivam sve Ljubinjce, Hercegovce i građana Republike Srpske koji žive u Srbiji da podrže listu Aleksandar Vučić - Srbija sutra.

S vjerom da jesmo i ostajemo na istoj strani, živela Srbija, živela Republike Srpska

S poštovanjem

Berkovići podržavaju listu "Aleksandar Vučić-Srbija sutra"

Načelnik opštini Berkovići Nenad Abramović poslao je podršku:

Popštovani predsedniče,

U svoje lično ime i u ime građana Berkovića, ovim putem, želim da Vam pružim bezrezervnu podršku na predstojećim lokalnim izborima u Republici Srbiji.

Ovim putem pozivam sve one koji vode porijeklo iz opštine Berkovići, Hercegovine i Republike Srpske, a imaju pravo glasa u Srbiji, da na nedeljnim izborima 2. juna, u Srbiji podrže listu "Aleksandar Vučić - Srbija sutra".

Srbi iz Berkovića i Srbi iz Republike Srpske sa nadom gledaju u napredak koji je Srbija napravila, smatrajući da ćete uz postignuti napredak i dalje uspješno biti zaštitnik svih Srba, gdje god oni živjeli.

Primite bratske pozdrave iz srpske Hercegovine i naroda Berkovića.

Podrška iz Čajniča

Iz Čajniča stiže podrška za listu "Aleksandar Vučić - Srbija sutra".


                                                                                                                               

BONUS VIDEO: NIKO OVU ZASTAVU NIKADA NEĆE POBEDITI: Vučić na kraju mitinga u Beogradu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (22)

KOSOVO JE SRBIJA: Španci lupili šamar Albancima na EURO 2024, poslali jaku poruku (VIDEO)