HVALA ZA PODRŠKU SRBIJI: Vulin zahvalio Belorusiji za neglasanje za sramnu rezoluciju o Srebrenici i podršku KiM

Novosti online

31. 05. 2024. u 17:05

POTPREDSEDNIK Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin razgovarao je danas telefonskim putem sa sekretarom Saveta bezbednosti Belorusije Aleksandrom Volfovičem.

ХВАЛА ЗА ПОДРШКУ СРБИЈИ: Вулин захвалио Белорусији за негласање за срамну резолуцију о Сребреници и подршку КиМ

Foto: Tanjug

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin zahvalio se sekretaru Saveta bezbednosti Belorusije Aleksandru Volfoviču na principijelnom stavu Belorusije po pitanju nepriznavanja takozvanog Kosova.

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin zahvalio se na čvrstom podržavanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije državnom rukovodstvu Belorusije na čelu sa predsednikom Lukašenkom.

Potpredsednik Vlade Republike Srbije, izrazio je posebnu zahvalnost vlastima Belorusije za podršku Republici Srbiji u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija i neglasanje za sramnu rezoluciju o Srebrenici čiji je tvorac Nemačka.

Vulin je preneo sekretaru Saveta bezbednosti Belorusije srdačne pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića koje je uputio predsedniku Aleksandru Lukašenku i narodu Belorusije.

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin i sekretar Saveta bezbednosti Belorusije Aleksanadr Volfovič saglasili su se da je saradnja Srbije i Belorusije u oblasti bezbednosti na visokom nivou, te da će dve države nastaviti da se međusobno podržavaju u međunarodnoj areni. 

Sekretar Saveta bezbednosti Belorusije Aleksandar Volfovič pozvao je potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vulina da u budućem periodu poseti Minsk,  što je potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin sa zadovoljstvom prihvatio.

BONUS VIDEO: HUMANITARNI ŠAKOVSKI TURNIR U BORBI: igra za udruženje roditelja ,,Mali div"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (1)

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura