"PONOSAN SAM ŠTO SAM SARADNIK VUČIĆA" Dodik: Srpska će Dan Republike ubuduće obeležavati 15. februara

Novosti online

08. 06. 2024. u 12:58

PREDSEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik saopštio je danas na zajedničkoj sednici vlada Srbije i Republike Srpske da će Srpska ubuduće 15. februar obeležavati kao Dan Republike Srpske, a da će 9. januar obeležavati kao Dan nastanka Republike Srpske.

ПОНОСАН САМ ШТО САМ САРАДНИК ВУЧИЋА Додик: Српска ће Дан Републике убудуће обележавати 15. фебруара

Foto Novosti

Zajedno ćemo, poručio je, ubuduće obeležavati Dan državnosti Srbije - 15. februar.

Ocenjujući Svesrpski sabor kao forum svih građana Srbije i Srpske, ali i drugih naroda koji u njima žive, Dodik je poručio da samo državni i nacionalni interes nema alternativu.

- Ponosan sam što sam saradnik Vučića na ovom pitanju na Deklaraciji, koju ćete uskoro dobiti, što je istorijski dokument koji ujedinjujući rehabilituje srpske nacionalne interese, jer samo državni i nacionalni interes nema alternativu", poručio je Dodik.

Rekao je da je pripremljena Deklaracija, koja će biti dostavljena parlamentima Srbije i Srpske na usvajanje, zajednički napor za koji će ova generacija reći: "Da, shvatamo gde smo, ali savršeno dobro znamo gde idemo".

- Deklaracija je suštinski nacionalni dokument, dala je odgovore na ono što nije samo trenutak već i na događaje u budućnost i zato ćemo se potruditi da ona bude vlasništvo svakog čoveka - poručio je Dodik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PANIKA NA EURO 2024: UEFA uvela vanredne bezbednosne mere