"BILO BI SMEŠNO DA NIJE TUŽNO" SNS Vračar: Kako drugačije opozicija da objasni svojim biračima da su ponovo izgubili?

Novosti online

11. 06. 2024. u 09:57

OSAM dana posle održanih izbora na Vračaru, na koje opozicija nije imala nijednu primedbu i na kojima je potpisala sve zapisnike sa biračkih mesta, kada je postalo jasno da će ostati opozicija još četiri godine, setili su se da se žale na izbornu krađu!? - navodi se u saopštenju Opštinskog odbora SNS Vračar.

БИЛО БИ СМЕШНО ДА НИЈЕ ТУЖНО СНС Врачар: Како другачије опозиција да објасни својим бирачима да су поново изгубили?

Foto: I. Marinković

- Kako drugačije da objasne svojim biračima da su ponovo izgubili? Od 29.500 birača na Vračaru koji su izašli na izbore 2. juna, opoziciona koalicija sada tvrdi da je počinjena „teška izborna krađa” sa OSAM glasačkih listića! Bilo bi smešno da nije tužno - ističe se u saopštenju.

- Zato da se podsetimo činjenica. Posle izbora koji su održani drugog juna na Vračaru opozicija nije imala nijednu primedbu, a njihovi predstavnici su potpisali sve zapisnike o radu biračkih odbora. Nedelju dana kasnije kada su shvatili da ne mogu da formiraju vlast, tražili su da pregledaju birački materijal na 21 od 63 izborna mesta na kojima je glasalo skoro deset hiljada birača, a potom se oglasili saopštenjem da su pronašli osam glasačkih listića!? Inače na dva biračka mesta na kojima su tvrdili da je nađeno osam listića predsednika i zamenika predsednika biračkog odbora upravo je imenovala ova opoziciona koalicija. Naravno, i oni su potpisali zapisnike - dodaje se.

- Sve što je izrekla ova koalicija o osam glasačkih listića čista je laž. Posle pregleda izbornog materijala na trećini biračkih mesta na Vračaru i oni su morali da potvrde da se broj listića sa stanjem u zapisniku slaže u glas. Ali šta drugo da kaže opoziciona izborna lista koja među kandidatima za odbornike ima DEVET FANTOMA, odnosno osobe koje nemaju pravo glasa na Vračaru. Da se neko žalio sudu, a dobro se sećamo kako su nas molili da se ne žalimo, njihova lista ne bi ni učestvovala na izborima jer je bila protivzakonita. I sada oni koji imaju nezakonitu listu sa devet fantoma nas optužuju za osam listića!? Da ne govorimo o tome da je osoba koja danas objavljuje laži o „izbornoj krađi” Branimir Kuzmanović, bivši predsednik opštine, osuđen je od strane Agencije za borbu protiv korupcije jer je svojoj majci dodelio pare iz opštinskog budžeta! Naši odbornici tražiće od izborne komisije da ne dodeli mandate ovih fantomima sa opozicione liste jer o budućnosti naše opštine ne treba da odlučuju opozicioni fantomi. Izbori na Vračaru održani su u demokratskoj atmosferi i niko nije imao nijednu primedbu. Opozicija je potpisala sve zapisnike. Naša Srpska napredna stranka je već izborne noći saopštila da imamo većinu od 34 odbornika sa kojom ćemo da formiramo novu opštinsku vlast. Prazne priče opozicije da imaju 27 odbornika, a misle da je trebalo da imaju 28 odbornika, samo su alibi za njihove birače jer većinu čini 32 odbornika od 63, koliko broji skupština gradske opštine Vračar. I 27, i 28 su daleko od 32, tako da zaista ih pozivamo da prestanu da zamajavaju javnost pričama o osam listića - ističu iz Opštinskog odbora SNS-a.

- Srpska napredna stranka će po proglašenju konačnih rezultata formirati vlast na Vračaru. Pre nego što to učinimo pozvaćemo na razgovor sve opozicione stranke i ponuditi im saradnju. Mi verujemo da ne treba da se delimo oko lokalnih tema. Ko želi dobro Vračaru prihvatiće da bude deo vlasti. Vračar je poslao poruku tolerancije glasanjem za SVE liste koje su se kandidovale. Vračar je pokazao da je jedinstven i da u njemu ima mesta za svakog ko želi i ume da radi u interesu njegovih građana. Ne samo za Srpsku naprednu stranku, nego za svih 8 lista koje su izašle na izbore. Tu poruku Vračaraca moramo poštovati! - zaključuju iz SNS Vračar.

BONUS VIDEO: Izveštaj ODIHR-a o EU izborima neuporedivo oštriji od izveštaja o izborima u Srbiji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VENČANJE ANE I PREDRAGA RAJKOVIĆA: Organizovali svadbu iz snova za 15 dana, a jedan stari srpski običaj je mlada pogrešno shvatila (FOTO)