VULIN: Bolje se pripremite za polemiku sa Vučićem, za Srbe sama sila ipak nije dovoljna

Novosti online

12. 06. 2024. u 09:46

POTPREDSEDNIK Vlade Srbije Aleksandar Vulin reagovao je na poruke iz američke ambasade u Sarajevu da su zaključci Svesrpskog sabora napad na Dejtonski sporazum.

ВУЛИН: Боље се припремите за полемику са Вучићем, за Србе сама сила ипак није довољна

Foto: Tanjug

- Da je ambasada SAD u Sarajevu htela da uči od Srba, znala bi za poslovicu: "Klela je majka sina, ne što se kockao, već što se vadio". Bolje bi bilo da su prećutali Svesrpski sabor, a još bolje da nisu ulazili u polemiku sa Aleksandrom Vučićem.

Vučić im je dao figuru prednosti upozoravajući ih da ne pokušavaju da koriste sporazum o sukcesiji kao opravdanje za otimanje imovine Republici Srpskoj, a oni su uradili baš to i kao i uvek kada nemaju argumente posežu za silom. Gospodo iz ambasade SAD, govor gospodina O'Brajana nije izvor prava i ne izaziva nikakve pravne posledice. Govor O'Brajana nije stariji od Ustava BiH, a posebno ne od Dejtonskog sporazuma. Sledeći put kada hoćete da govorite o Srbiji i da polemišete sa Aleksandrom Vučićem, bolje se pripremite. Za Srbe sama sila ipak nije dovoljna - poručio je Vulin, koji boravi u Moskvi.

BONUS VIDEO: Evo kako je Kurtijev špijun dogovarao podmetanje eksploziva ispod svog auta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEVEROVATNO! Ovo što je Novak Đoković uradio na Vimbldonu je ravno - čudu!