I BERBOKOVA PUCA OD MUKE - ZABRINUTA ZBOG SVESRPSKOG SABORA: "Zapad to neće prihvatiti"

Милица Шкорић
Milica Škorić

12. 06. 2024. u 10:36

SVESRPSKI sabor, održan 8. juna u Beograd, zabrinjavajući je i takva aktivnost nema podršku Nemačke i Zapada, izjavila je ministarska spoljnih poslova Nemačke Analena Berbok.

И БЕРБОКОВА ПУЦА ОД МУКЕ - ЗАБРИНУТА ЗБОГ СВЕСРПСКОГ САБОРА: Запад то неће прихватити

Foto: Tanjug

Ova izjava Berbokove nalazi se u jučerašnjem saopštenju kabineta predsedavajućeg Predsedništva BiH Denisa Bećirovića koji je s njom juče razgovarao u Berlinu.

- Pretnje nezavisnosti, suverenitetu i teritorijalnom integritetu BiH su potpuno neprihvatljive za Nemačku i Zapad - rekla je Berbokova.

Bećirovićev kabinet u Sarajevu je saopštio kako je on u razgovoru s Berbokovom ocenio da je održavanje Svesrpskog sabora Srbije i Republike Srpske bilo "najteži napad na Dejtonski mirovni sporazum od 1995. godine do danas".

- Održavanje tog sabora je udar na međunarodno pravo i osnovne vrednosti na kojima počiva Evropska unija - saopštio je Bećirovićev kabinet.

Kako se dalje navodi, Bećirović je detaljno obavestio Berbokovu o, kako je navedeno, "antidejtonskim i antiustavnim aktivnostima čelnika RS" i ukazao na važnost postojanja čvrste saradnje međunarodne zajednice i domaćih organa vlasti u "zaustavljanju separatističke politike".

Zaključuje da je Nemačka jedna od glavnih zagovornica evropskog puta BiH, što je mnogo puta i dokazala, između ostalog, prilikom donošenja odluke o otvaranju pregovora o članstvu BiH u EU, naveo je Bećirović, a Berbokova potvrdila neupitnu podršku Nemačke Bosni i Hercegovini na putu ka punopravnom članstvu u EU i NATO.

BONUS VIDEO: NIKO NEĆE UNIŠTITI SRPSKO JEDINSTVO - Ceo govor predsednika Vučića na Svesrpskom saboru

(RT)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVA SITUACIJA NA EURO 2024: Dušan Tadić nije bio na treningu Srbije dan posle meča sa Engleskom, evo i zašto