SUKOB HILA I RODEA OKO KIM: Nemac nezadovoljan - Američki ambasador misli da se od Srbije neće tražiti priznanje tzv. Kosova za ulazak u EU

Novosti onlajn

14. 06. 2024. u 11:21

AMERIČKI ambasador u Beogradu Kristofer Hil i nemački ambasador u Prištini Jorn Rode sukobili su se po pitanju Kosova i Metohije. Naime, Rode je u objavi na društvenoj mreži Iks odgovorio ambasadoru Hilu koji je izjavio da ne misli da Srbija treba da prizna takozvano Kosovo za ulazak u Evropsku uniju.

СУКОБ ХИЛА И РОДЕА ОКО КИМ: Немац незадовољан - Амерички амбасадор мисли да се од Србије неће тражити признање тзв. Косова за улазак у ЕУ

Foto: AP photo/Printscrin Jutjub

Rode je tako reagovao nakon Hilove izjave, pozivajući se na izjavu nemačkog kancelara Olafa Šolca, tokom posete (*)Kosovu u junu 2022. godine, koji je izjavio da je nezamislivo da dve *zemlje koje se ne priznaju postanu članice EU.

„Samo da podsetimo: Pročitajte jasnu izjavu nemačkog kancelara Šolca tokom njegove posete (*)Kosovu i Srbiji u junu 2022. o normalizaciji, uključujući međusobno priznavanje. Ovo i dalje stoji. Put je tamo. Puna primena briselskog i ohridskog sporazuma sa obe strane što je pre moguće“, napisao je Rode kasno sinoć na platformi Iks odgovarajući Hilu.

Podsetimo, ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil izjavio je da misli da se od Srbije neće tražiti de jure priznanje tzv. Kosova za ulazak u Evropsku uniju, već normalni odnosi Beograda i Prištine.

"Ono što Evropljani traže je upravo ono što kažu da traže, a to je normalizacija. Oni žele mir i bezbednost u regionu, a svakako između Kosova i Srbije", rekao je Hil.

BONUS VIDEO:

AKSENTIJEVIĆ PROGOVORIO: Šiptarski saradnici palili automobile, nameštali sebi pokušaje ubistva

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

PIKSI I TADIĆ, LICEM U LICE: Evo šta se desilo na treningu fudbalske reprezentacije Srbije! (VIDEO)