VUČIĆ SA MIROSLAVOM JENČOM: Što hitnije formirati Zajednicu srpskih opština (FOTO)

Novosti online

18. 06. 2024. u 10:20

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je pomoćnika generalnog sekretara UN za Evropu, Centralnu Aziju i Ameriku Miroslava Jenču.

ВУЧИЋ СА МИРОСЛАВОМ ЈЕНЧОМ: Што хитније формирати Заједницу српских општина (ФОТО)

Foto: Printskrin Instagram

- Otvoreno sa Miroslavom Jenčom o ulozi #UN u stabilizaciji prilika i očuvanju mira u regionu, ali i na globalnom planu. Detaljno sam informisao uvaženog sagovornika o situaciji na Kosovu i Metohiji i izrazio zabrinutost zbog nastavka jednostranih poteza Prištine, koji za cilj imaju konstantan pritisak na srpsko stanovništvo, uz grubo kršenje svih prava koja predstavljaju i temeljne vrednosti samih Ujedinjenih nacija.

U tom smislu, posebno sam istakao potrebu za što hitnijim formiranjem Zajednice srpskih opština i striktno ispunjavanje obaveza iz Briselskog sporazuma, koje Priština izbegava već duže od deset godina.

Naglasio sam kritični značaj poštovanja Rezolucije 1244 SB UN i ključnu ulogu UNMIK u skladu sa mandatom koji je ovoj misiji poveren u cilju očuvanja mira, ali i zaštite prava Srba i nealbanaca na Kosovu i Metohiji, u čemu ćemo, kao i do sada, pružati svu neophodnu pomoć i podršku - napisao je presednik na zvaničnom Instagram nalogu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

O OVOME SE NE PRIČA: Rođak Luke Modrića bio major u Krajini - Jovo svedočio u Hagu protiv Gotovine (FOTO)