PETKOVIĆ SA SAVETNIKOM ĐORĐE MELONI: Upoznao sam Sađa sa teškim uslovima života Srba na KiM i progonom od strane Prištine (FOTO)

Novosti online

25. 06. 2024. u 12:46

DIREKTOR Kancelarije za KiM Petar Petković sastao se sa Fabricijom Sađom, diplomatskim savetnikom predsednice Italije Đorđe Meloni, kojeg je upoznao sa teškim uslovima života Srba na KiM.

ПЕТКОВИЋ СА САВЕТНИКОМ ЂОРЂЕ МЕЛОНИ: Упознао сам Сађа са тешким условима живота Срба на КиМ и прогоном од стране Приштине (ФОТО)

Foto: Instagram printskrin/petarpetkovic.kim

- Zahvalio sam gospodinu Fabriciju Sađu, diplomatskom savetniku predsednice Vlade Republike Italije Đorđe Meloni, na iskrenom razgovoru koji sam imao danas u Rimu, ali i odnosu prema Srbiji, kome su doprineli odlični odnosi premijerke Meloni i predsednika Aleksandra Vučića.

U svetlu naredne runde sastanaka u Briselu, složili smo se o važnosti da se sva otvorena pitanja između Beograda i Prištine rešavaju dijalogom.

Preneo sam svom sagovorniku da će Italija u Srbiji uvek imati pouzdanog i kredibilnog partnera i da smo čvrsto posvećeni očuvanju mira i stabilnosti, iako su te suštinske vrednosti svakodnevno ugrožene jednostranim, nasilnim i eskalatornim potezima Aljbina Kurtija koji urušava svaku mogućnost dijaloga. 

Posebno sam govorio o teškim uslovima života za srpski narod koji je izložen progonu Prištine. Istakao sam da je formiranje ZSO ključni korak za napredak u procesu dijaloga, opstanak Srba, kao i normalizaciju odnosa - istakao je Petković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (11)

NOVAK ĐOKOVIĆ JE TENISKI ZLIKOVAC: Iznenađujuće reči DŽona Mekinroa, ovo je rekao o Nadalu i Federeru