VUČIĆ PORUČIO EU: Srbija je zemlja na koju morate da računate na Zapadnom Balkanu

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

05. 07. 2024. u 20:49

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić poručio je večeras, na prijemu povodom početka predsedavanja Mađarske Savetom EU, da je Srbija zemlja na koju moraju da računaju na Zapadnom Balkanu.

ВУЧИЋ ПОРУЧИО ЕУ: Србија је земља на коју морате да рачунате на Западном Балкану

Foto Instagram/ buducnostsrbijeav

-Hvala na tome što ne odustajete od svojih ciljeva, od onoga što mislite i od onoga što neretko govorite, rekao je Vučić obraćajući se ambasadoru Mađarske u Beogradu Jožefu Mađaru i u prisustvu šefa Delegacije EU u Srbiji Emanuelea Žiofrea.

Vučić je istakao da su za našu zemlju narednih šest meseci gotovo presudni.

-U svakom smislu te reči. Kada kažem za nas, ja sam predstavnik male zemlje i govorim samo o Srbiji. Bez obzira na to što dolazim iz male zemlje i po broju stanovnika i po svojoj teritoriji, Srbija predstavlja 50 odsto bruto domaćeg proizvoda ZB, 55 odsto ukupnog izvoza koji ide sa ZB, i to ne samo ka EU već ka svim delovima sveta, rekao je Vučić.

Naglasio je da smo mi zemlja koja ima 63 odsto ukupnog nivoa stranih direktnih investicija u odnosu na ceo Zapadni Balkan.

-Jednom rečju, zemlja na koju morate da računate kada govorite o Zapadnom Balkanu, poručio je Vučić.

Istakao je da niko verovatno nije primetio, posebno u ovim smutnim i nelakim vremenima, koje dve evropske zemlje imaju najveći broj suseda.

-To su Nemačka devet i Srbija osam, pa tek onda neke centralne evropske zemlje sa po sedam suseda. Zašto sam ovo rekao? Zato što te zemlje se dakle nalaze u središtu svojih regiona. Kada su one nestabilne, kada tamo nešto nije dobro i nije potrebno, onda postoje najveći izazovi za stabilnost. I zato je važno da Srbija bude i mirna i stabilna i da ima jasnu i nedvosmislenu budućnost, naglasio je Vučić.

On je zahvalio Mađaru na hrabrosti da govori na srpskom jeziku.

Tanjug

BONUS VIDEO - RUSKA KRSTARICA U MEDITERANU: Tihookeanska flota izvodi vežbe

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MONSTRUOZNO! Opozicionar priželjkuje ubistvo Danila Vučića i opisuje kako bi ga mučio (VIDEO)