POSLANICA EVROPSKOG PARLAMENTA PORUČILA: Učiniću sve da se pokrene proces proširenja EU na Srbiju

Novosti online

18. 07. 2024. u 18:52

POSLANICA Evropskog parlamenta sa liste vladajuće mađarske partije Fides iz stranke Savez vojvođanskih Mađara Anamarija Viček izjavila je danas da će tokom svog mandata učiniti sve što može kako bi se pokrenuo proces proširenja EU na Srbiju i izrazila nadu da će njena poslanička grupacija u EP Patriote za Evropu podržati proces proširenja.

ПОСЛАНИЦА ЕВРОПСКОГ ПАРЛАМЕНТА ПОРУЧИЛА: Учинићу све да се покрене процес проширења ЕУ на Србију

Foto: Goran Čvorović

- Mi se iskreno nadamo tome da će poslanička grupa Patriota podržati proces proširenja jer su sve te države u prethodnim periodima iskazale otvorenost za proširenjem - rekla je Viček za Tanjug.

Ona je dodala da je Ursula fon der Lajen, koja je danas izabrana za novi mandat na čelu Evropske komisije, tokom svog govora u EP rekla da je otvorena za proširenje EU i da je, pored Zapadnog Balkana, govorila o proširenju EU na Ukrajinu, Moldaviju i Gruziju, ali da među nabrojenim državama nije pomenula Srbiju.

Govoreći o radu EP od septembra, ona je rekla da će EP imati "veliki dijapazon mogućnosti", gde će poslanička grupa Fidesa, odnosno Patriota za Evropu, zastupati 20 miliona ljudi koji su glasali za tu grupaciju i poručila da smatra "treba iskoristiti svaku priliku da se i naš glas čuje".

Istakla je i da će biti član odbora za saobraćaj u EP, kao i odbora za kulturu i obrazovanje, koji obuhvata i omladinske i socijalne politike.

-Te oblasti su meni bliske i iskreno se nadam da će moje stručno dosadašnje iskustvo doprineti tome da ću kroz rad u ovim odborima moći da zastupam interese vojvođanskih Mađara, ali i Srbije - rekla je Viček.

(Tanjug)

BONUS VIDEO:

RASKRINKAVA LAŽI I LICEMERJE I BORI SE ZA ISTINU O SRPSKOM NARODU: Vučiću ovo nikada neće oprostiti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA U EUFORIJI, AMERI OSTAJU BEZ OLIMPIJSKIH IGARA?! Amerikanci uveli zakon da naštete Rusima, a sada se im se obija o glavu!