"ODLUKA ZA BUDUĆNOST" Vučić: Kritične sirovine velika šansa za Srbiju koju nećemo propustiti

Novosti onlajn

19. 07. 2024. u 10:15

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas na plenarnoj sesiji Samita o kritičnim sirovinama u Palati Srbija u Beogradu da to za Srbiju predstavlja veliku nadu i šansu koju nećemo propustiti, kao i da je to odluka za budućnost naše zemlje.

ОДЛУКА ЗА БУДУЋНОСТ Вучић: Критичне сировине велика шанса за Србију коју нећемо пропустити

Foto: Printscreen

Zahvalio je kancelaru Olafu Šolcu i potpredsedniku EK Marošu Šefčoviču i ambasadorima mnogih zemalja koji su danas u Beogradu.

- Već smo imali razgovore i mogu da kažem da sam zadovoljan. Za nas kao Srbiju predstavlja veliku nadu. Uvereni smo da tu šansu nećemo propustiti. Mi Srbi smo poznati po tome što najveći broj prilika propustimo. Zato što postoji kod nas nepodnošljiva lakoća propuštanja dobrih prilika i ovoga puta to sebi ne smemo da dozvolimo - rekao je Vučić u prisustvu Šolca i Šefčoviča.

Istakao je da kada se nalazite u političkoj areni, da je uvek lako ne menjati stvari, živeti od dana do dana, voditi kampanju protiv protivnika i ništa drugo ne raditi.

- Narod to brzo oseti, narod to brzo vidi i izgubite njegovo poverenje. Ali je lakše. Mnogo je teže menjati stvari, menjati sebe, menjati zemlju, prihvatati izazove i donositi hrabre odluke. Neretko sam se osećao i usamljen u borbi za ovaj veliki projekat. U našoj zemlji dobro sam video kako se svi sklanjaju, kako svi beže gledajući da sebe sačuvaju, ali sam bio dovoljno uporan baš onoliko kada sam i predlagao najteže mere za Srbiju od smanjenja plata i penzija, a danas smo ubedljivo najuspešniji na Zapadnom Balkanu po svim ekonomskim parametrima. I kada nešto morate da uradite i kada gledate u budućnost, onda donosite odluke u skladu sa tim - naglasio se Vučić.

Kaže da je to ono što ljudi, ne samo u Srbiji, već širom sveta hoće - odgovornost, ozbiljnost i posvećenost budućnosti, a ne dnevne reakcije i ne ono što vam donosi trenutnu popularnost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE BESNA: Poginuo Dmitrij Adajev