"NAJOŠTRIJE KAZNE ZA ONE KOJI POZIVAJU NA UBISTVO": Reakcije na stravične pretnje upućene predsedniku Vučiću

Novosti online

24. 07. 2024. u 11:39

NA najnovije napade na Aleksandra Vučića i pozive na ubistvo srpskog predsednika stižu brojne reakcije.

НАЈОШТРИЈЕ КАЗНЕ ЗА ОНЕ КОЈИ ПОЗИВАЈУ НА УБИСТВО: Реакције на стравичне претње упућене председнику Вучићу

Foto: Printskrin RTS

Malović: Šizofreni napadi opozicionih lidera na Aleksandra Vučića

Nastavljaju se šizofreni napadi opozicionih lidera na Aleksandra Vučića i ovo sada zaista zahteva reagovanje nadležnih organa. Biljana Stojković mora biti saslušana na osnovu svojih navoda na društvenoj platformi "X" pa da lepo objasni kako to ona misli da se treba suditi Vučiću, poručuje Branislav Malović, član Predsedništva Srpske napredne stranke.

- Možda onako kako su pokušali presuditi Trampu? Hoće li ta presuda biti zadovoljavajuća za sve ove beskrupulozne gubitnike koji znaju da samo na nečijoj smrti mogu politički profitirati. Ovakve pretnje postaju svakodnevnica i tome se mora stati na put što pre. Atmosfera je poprilično usijana i ovako neodgovorne poruke političara su nedopustive. Narod je na svim izborima presudio u Vučićevu korist i u korist stranke koju je dugo vodio. Biljana možda izgleda kao smrt, ali je se ne plašimo kao ni njenih presuda, jer su ipak samo njene, a ne narodne - zaključuje Malović.

Palma: Tražimo najoštrije kazne

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma traži najoštrije kazne za one koji pozivaju na ubistvo predsednika Srbije.

- Poslednji slučaj poziva na ubistvo predsednika Srbije od strane osobe iz Pančeva koji živi u Jagodini je još jedan dokaz da država Srbija, odnosno nadležni organi, sud i tužilaštvo, treba da najoštrije kazne te ludake koji pozivaju na ubistvo najviših državnih organa, u ovom slučaju predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Jedinstvena Srbija smatra da se po tom pitanju trebaju zakonski drastično pooštriti kaznene mere. Takvim licima, koji pozivaju na ubistvo bilo koga, a kamoli predsednika države je mesto u psihijatrijskim ustanovama i u zatvoru. Ludaka ima u celom svetu, ali zna se gde je takvima mesto. Jedinstvena Srbija i grad Jagodina u potpunosti podržavaju predsednika Srbije Aleksandra Vučića i sve što radi u cilju boljeg sutra za sve građane Srbije. Još jednom, molim nadležne, sud i tužilaštvo, da primene maksimalne kazne za takve ludake koji pozivaju na ubistvo najviših državnih funkcionera izabranih od strane ogromne većine građana Srbje kao što je naš predsednik Aleksandar Vučić. Takođe pozivam i policiju da kod takvih slučajeva momentalno reaguje, jer ta osoba koja je preko društvenih mreža pozivala na ubistvo predsednika države to radi već duže vreme - izjavio je Palma.

BONUS VIDEO: OKRŠAJ NA TV! Potpuni debakl Marinke Tepić: Voditelj zbog izrečenih nebuloza lupio rukom o sto

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Šta donosi nova Samsung Galaxy Z serija uređaja?