U PANČEVU NA ČELU PROTESTA „PROFESIONALNE“ BUNDŽIJE ZA LIČNI INTERES

Novosti online

02. 08. 2024. u 13:12

Izvori našeg portala iz Pančeva javljaju da je u ovom gradu prilično slična situacija kao i u ostatku Srbije, te da na čelo protesta protiv iskopavanja litijuma koji je zakazan za 2. avgust, staju „profesionalci“, koji se bave građanskim buntom u vidu zanimanja, i to profitabilnog.

У ПАНЧЕВУ НА ЧЕЛУ ПРОТЕСТА „ПРОФЕСИОНАЛНЕ“ БУНЏИЈЕ ЗА ЛИЧНИ ИНТЕРЕС

Foto: Zoran Jovanović

Kada je reč o aktivisti manje poznate Grupe građana „ZaJedno selo“ iz Kačareva Ani Svilar, situacija postaje još kompleksnija i licemernija. Naime, Ana je zaposlena u državnom sektoru, tačnije u Republičkom sekretarijatu za javne politike u Beogradu, stručnom telu pod direktnim ingerencijama Vlade Srbije.

Iako se ovo telo bavi pre svega stručnim analizama, Ana Svilar zloupotrebljava svoju poziciju državnog službenika, i u lokalnoj sredini se predstavljala kao neko ko „dobro poznaje sistem“, pokušavajući da se nametne svojim sugrađanima, a pre svega manjim preduzetnicima na lokalu, kao neka vrsta konsultanta koja bi im pomogla da reše svoje probleme sa državnim organima. Znajući to, nimalo ne iznenađuje nelogičnost da neko ko prima platu, i bar bi trebalo da živi od budžeta Republike Srbije, bude vatreni borac protiv poslova koji vode punjenju tog istog budžeta.

Očigledno da je opet reč o novcu ali koji ide iz drugog smera. Međutim, još spornija od toga je njena generalno problematična priroda i ekscentrično ponašanje, koji i nisu neka tajna u njenom okruženju. Još manje je tajna da je tokom prošle godine osuđena na uslovnu zatvorsku kaznu zbog falsifikovanja isprave – što i nije neka preporuka za državnog službenika, ali ni za lidera antidržavnog protesta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVE STANICE KARAVANA HUMANOSTI – VELIKA AKCIJA ZA POMOĆ ZDRAVSTVENIM USTANOVAMA NASTAVLJENA U SMEDEREVU I KRALJEVU