OTKRIVAMO: Kako je Dejan Petar Zlatanović „pozeleneo“

Novosti online

03. 08. 2024. u 22:09

PRVI čovek desničarskog portala Srbin.info Dejan Petar Zlatanović pohvalio se većini svojih prijatelja i poslovnih partnera da je napravio odličan poslovni potez tako što se pozicionirao kao jedan od glavnih medijskih promotera tzv. ekološkog protesta zakazanog za 5. avgust u Smederevu.

ОТКРИВАМО: Како је Дејан Петар Златановић „позеленео“

Foto: S. J. M.

Pri tome osobe iz njegovog okruženja ističu da Zlatanović izražava neskriveno zadovoljstvo jer će mu taj angažman doneti i značajne prihode od izdašnog sponzora, američkog USAID-a, za koga Zlatanović tvrdi da je glavni finansijer protesta u Smederevu. Polazeći od zaključka da su USAID-ovi fondovi praktično neograničeni, Zlatanović je uveren da će mu taj vid saradnje omogućiti da trajno reši sve finansijske probleme.

Međutim, naši dobro obavešteni izvori iz njegovog okruženja kažu da nisu svi Zlatanovićevi saradnici oduševljeni sa njegovim očiglednim ideološkim zaokretom i stavljanjem u funkciju američkih globalnih interesa. Tu se pre svega misli na istaknutog srpskog naučnika i polihistora dr Dragana Petrovića, koji je prema našim saznanjima, zaprepašćen zbog onoga što je saznao, u kasnim večernjim časovima zvao Zlatanovića i bukvalno ga preklinjao da promeni odluku. Petrović je kao argument koristio to što Zlatanović, zaslepljen zavodljivom zelenom bojom dolarskih novčanica, ne vidi širu sliku, a to je da će postati samo pijun u borbi koju Amerika vodi protiv narastajućeg ekonomskog uticaja Kine u svetu. Naime, Petrović kao notornu navodi činjenicu da je USAID jedan od glavnih projektnih finansijera NVO „Pokret Tvrđava“ Nikole Krstića zvanog „Kolja“, koji je glavno oruđe američkog napada na kinesku investiciju u smederevskoj železari, a istovremeno i organizator predstojećeg protesta u Smederevu. Stoga Petrović izvodi pravilan zaključak da će svaka kolaboracija Zlatanovića sa USAID-om i Krstićem biti ogoljena izdaja čvrstih veza Srbije sa Kinom, ali i čitavim istočnim blokom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

U TOKU JE AKCIJA POD KODNIM IMENOM PAD ZIDA - CILJ RUŠENJE VUČIĆA: U svemu učestvuje vrh SPS i Nova DSS (FOTO)