BAHATA PRIMENA SILE PREMA SRBIMA NA KiM: Prištinska policija zatvorila devet objekata Pošte Srbije na severu Kosova

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

05. 08. 2024. u 18:45

ZAMENIK komandira tzv. kosovske policije za region Sever Veton Eljšani izjavio je da je danas devet objekata Pošte Srbije u sve četiri opštine na severu Kosova i Metohije zatvoreno i zapečaćeno, a da je odneta dokumentacija sa pečatima.

БАХАТА ПРИМЕНА СИЛЕ ПРЕМА СРБИМА НА КиМ: Приштинска полиција затворила девет објеката Поште Србије на северу Косова

Foto: Kosovo online

Eljšani je za Tanjug rekao da niko nije uhapšen, a da je kao dokazni materijal iz objekata konfiskovana određena dokumentacija.

On je dodao da će dalju istragu preduzeti tužilac.

Tzv. kosovska policija upala je danas u prostorije Pošte Srbije u sve četiri opštine na severu KiM - Leposaviću, Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu i Zubinom Potoku, kao i u prostorije Trezora Poštanske štedionice u Leposaviću.

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je da je akcija tzv. kosovske policije protivpravna, jednostrana i mimo svih sporazuma i da upadom u prostorije Pošte Srbije na severu KiM premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti direktno provocira ratni sukob, a sve naočigled međunarodne zajednice.

Ministarstvo informisanja i telekomunikacija saopštilo je da je upad tzv. kosovske policije u objekte Pošte Srbije na severu KiM još jedan primer demonstriranja otvorene sile i protivpravnog delovanja privremenih institucija samouprave u Prištini i istaklo da očekuje da relevantni međunarodni akteri reaguju u najkraćem roku i zaštite elementarna prava srpskog i drugog nealbanskog življa na KiM.

Srpska lista ukazala je da je brutalni upad tzv. kosovske policije u objekte Pošte Srbije nastavak plana etničkog čišćenja severa KiM od svega što ima prefiks srpski i još jednom apelovala na međunarodnu zajednicu da hitno reaguje i zaustavi Kurtija u nameri da protera Srbe sa svojih ognjišta.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - RUSKI TOP GAN: Piloti ruske severne flote izvode vežbe iznad Barencovog mora

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPLIVAO HIT SNIMAK: Novak Đoković je ovako proslavio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama (VIDEO)