POSLE ZATVARANJA POŠTI U OPŠTINAMA NA SEVERU KiM: Privedeni direktor radne jedinice Pošte na KiM Ivan Milojević i njegovi saradnici

D. Zečević

05. 08. 2024. u 19:50

POSLE zatvaranja devet objekata Pošte Srbije u opštinama na severu Kosova i Metohije, privedeni su direktor radne jedinice za KiM Ivan Milojević i njegovi saradnici koji su dobili nalog da se ponovo sutra jave tzv. kosovskoj policiji na dodatno saslušanje.

ПОСЛЕ ЗАТВАРАЊА ПОШТИ У ОПШТИНАМА НА СЕВЕРУ КиМ: Приведени директор радне јединице Поште на КиМ Иван Милојевић и његови сарадници

Foto D.Z.

Naime, danas popodne u akciji tzv kosovske policije i insoektora za telekomunikacije zatvoreno je svih devet objekata "Pošte Srbije" u četiri opštine na severu Kosova i Metohije.

-Policija je plombirala objekte pošte, zaplenjena je dokumentacija sa pečatima a dalju istragu će sprovoditi tužilac i inspektori za suzbijanje ekonomskog kriminala. Izjavio je portparol tzv kosovske policije za region sever Veton Eljšani navodeći da niko nije uhapšen. Ovu akciju prištinskih vlasti su osudile Kancelarija za Kosovo i Metohiju i Srpska lista, a iz Kancelarije saopštavaju da na ovaj način Kurti direktno provocira ratni sukob i očigledno je da želi da izazove sukobe na terenu po svaku cenu, a sve naočigled međunarodne zajednice.

-Njegovi nasilnici su jednostrano i mimo svih sporazuma zaposeli prostorije Pošte u Leposaviću, Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu i Zubinom Potoku. Reč je o novoj krizi u režiji Aljbina Kurtija koji na ovaj način hoće da protera sve Srbe sa Kosova i Metohije uskraćujući im sva osnovna ljudska prava, zastrašujući ih i planski im onemogućavajući normalne uslove za život, navodi se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju i dodaje da je na delu brutalno kršenje sporazuma kao i da je ova akcija Prištine izvedena suprotno sporazumu o telekomunikacijama iz 2015. godine u kome se jasno kaže da će se sva pitanja poštanskih usluga rešavati isključivo u okviru dijaloga.

– -Konkretno, Akcionim planom o telekomunikacijama iz 2015. godine dogovoreno je u tački 5. da su se obe strane saglasile da će o poštanskim uslugama razgovarati u kasnijoj fazi Dijaloga. Nakon ukidanja dinara i zatvaranja filijala Poštanske štedionice, Kurti se obrušio na funkcionisanje Pošte Srbije, želeći da Srbe ostavi bez ikakvih sredstava za život,a radnike na ulici.Neka se međunarodna zajednica dozove upamet, jer dok se oni oglase i preduzmu korake iz svoje nadležnosti na prostoru Kosova i Metohije kako bi zaustavili Kurtija u njegovom rušilačkom pohodu, svi Srbi će ili biti proterani ili pohapšeni, a sve tekovine i dogovori iz Dijaloga zgaženi i poništeni. Ako je to ono što žele i što nam poručuju svojim pasivnim stavom, neka nam tako jasno i kažu, zaključuje se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju povodom zatvaranja objekata Pošte Srbije na severu Kosova i Metohije.

Inače, prištinske vlasti već su u maju ove godine zatvorile šest objekata Banke Poštanske štedionice na severu KiM.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ČEKAJTE, SRBI MOGU, A NAMA JE ZABRANJENO?! Rusija u šoku zbog onog što se desilo u Parizu nakon što je Novak Đoković osvojio zlato